Jurist Natuurwetgeving

 • Salarisindicatie Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Legal
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10025275
 • Locatie Middelburg
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Legal

Samenvatting

Zie jij het als een uitdaging om te werken in het juridische hart van de provincie Zeeland en heb je affiniteit met het provinciale natuurbeleid? Dan is dit je kans!

Over de functie

Binnen het team werk je nauw samen met de vergunningverleners stikstof. Je bent zowel binnen het team als provinciebreed het eerste aanspreekpunt met betrekking tot juridische vragen inzake de aanpak stikstof. Daarom werk je ook nauw samen met de collega’s uit de Opgave Landelijk Gebied en Stikstof.

 • Je zorgt voor juridische advisering en ondersteuning van deze collega's.
 • Je zorgt voor de juridische kwaliteitsbewaking van de uitvoering van het provinciale natuurbeleid, met de focus op het onderdeel stikstof.
 • Je toetst vergunningen en verklaringen van geen bedenkingen aan de geldende wettelijke regels. Bij vragen adviseer je de vergunningverleners en denkt met hen mee om in complexere situaties tot een oplossing te komen.
 • Je vertegenwoordigt de provincie in bezwaar- en beroepsprocedures, stelt verweerschriften op en voert het woord tijdens hoorzittingen.

Het zwaartepunt van de functie is gelegen in het onderdeel vergunningverlening stikstof. Indien nodig kun je ook ingezet worden op andere onderdelen van de Wet natuurbescherming. 


Over het bedrijf

De Provincie Zeeland, provincie van typische nuchterheid, handelsgeest en de Deltawerken, zet in op economische ontwikkeling, groei en vernieuwing. Daarbij wordt onder meer de strategische ligging aan zee gebruikt (tussen Rotterdam en Antwerpen) en ingezet op sectoren waar Zeeland sterk in is. De havens en logistiek, natuurlijk, maar bijvoorbeeld ook recreatie en toerisme, energie, landbouw en visserij en aquacultuur. Daarnaast zijn plattelandsontwikkeling en natuurherstel onderwerpen waar het provinciebestuur aan werkt. Als werkgever zet de Provincie in op talentontwikkeling, openheid en resultaatgerichtheid. De werksfeer is open en bovenal betrokken.

Aanbod

Naast ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling, biedt de Provincie je een prachtige baan van 36 uur per week . Hybride werken is de norm, de frequentie van het thuiswerken wordt in overleg bepaald.

Je kan rekenen op een brutosalaris tussen € 3.598 en € 5.119 (schaal 11) afhankelijk van jouw ervaring en kennis bij een fulltime dienstverband van 36 uur. Daarbovenop biedt de Provincie je goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget (IKB) van circa 22%, een Persoonlijk Ontwikkelbudget (POB), etc. Verder kom je te werken op één van de mooiste plekken van Zeeland: Je kantoor is een 900 jaar oud monumentaal pand aan het Abdijplein in hartje Middelburg.

Voor de functie is een VOG nodig, daarnaast kan een assessment deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. 

Profiel

Je bent een jurist met kennis van de Algemene wet bestuursrecht en hebt affiniteit met het Omgevingsrecht. Kennis en/of ervaring met de Wet natuurbescherming is een pre. Je vindt het leuk om diep in de materie te duiken en zaken tot op de bodem uit te zoeken. Je vindt het een uitdaging om een oplossing te bedenken voor vraagstukken die op het eerste gezicht niet op te lossen lijken. Daarnaast heb je ervaring met het behandelen van bezwaar- en beroepsprocedures, het schrijven van verweerschriften en het optreden bij rechtbanken en de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Verder ben je flexibel, stressbestendig, proactief en kun je goed zelfstandig werken.Deel dit met mijn netwerk: