Management Accountant

  • Salarisindicatie Uitstekende arbeidsvoorwaarden | Locatie Amsterdam
  • Vakgebied Finance
  • Dienstverband Fulltime
  • Vacaturenummer VAC-10025643
  • Locatie Amsterdam
  • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
  • Branche Finance

Samenvatting

Ben jij een management accountant die net wat meer wil met zijn of haar kennis? Werk je graag mee aan de groei van een internationaal bedrijf met grote ambities? Nihot Technology BV, een bedrijf dat afvalscheidingsmachines maakt, zoekt een Management Accountant die niet alleen aan het eind van de maand de cijfers optelt, maar ook meedenkt over manieren om een nog beter resultaat te halen. Bijvoorbeeld door het ERP beter in te zetten. Aan de implementatie daarvan is de laatste jaren vanwege de sterke groei van het bedrijf veel aandacht besteed, maar er valt meer uit te halen met een speciaal BI-tool. Daar kom jij in beeld.

Over de functie

In deze functie stel je zelfstandig (en in samenspraak met de Financieel Manager) rapportages op voor onder meer het MT. Aan het eind van de maand optellen hoe goed het bedrijf heeft gedaan, is Nihot niet genoeg. De vraag is steeds wat er de komende maand nog gedaan moet worden om een nog beter resultaat te laten zien. Daarbij gaat het niet in eerste instantie om de financiële ratio, maar om een veel bredere blik op processen. Om die reden is de laatste jaren veel aandacht besteed aan ERP-implementatie (Exact Globe). Recent is er een volgende stap gezet om nog meer de vruchten te plukken van het ERP-systeem en is een BI-tool ingezet (Sumatra). Daardoor is veel meer informatie boven water te halen. Over de correctheid van invoer, bijvoorbeeld over beschikbaarheid en daarmee planning van resources, maar ook over kostprijsontwikkeling, trends in de vraag, vraagstukken over tussenvoorraad enzovoort. Jij gaat die data inzichtelijk maken. Daardoor ben je niet alleen een opsteller van rapporten, maar laat je aan collega’s zien hoe het gaat met de organisatie. 

Over het bedrijf

Nihot Recycling Technology BV. is wereldmarktleider op het gebied van afvalscheidingsmachines op basis van luchttechniek. Het bedrijf is onderdeel van een VS-gebaseerde groep met een breed assortiment machines voor afvalscheiding. Vanuit het Westelijk Havengebied in Amsterdam ontwikkelt en fabriceert het bedrijf machines, verstuurt ze naar alle continenten en levert ze werkend op bij de klant. Wereldwijd zijn er meer dan 990 van de machines actief. Er werken ongeveer 55 mensen en het bedrijf maakt een snelle groei door.

Aanbod

Je komt te werken in een informele werkomgeving waar iedereen elkaar kent. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden sluiten aan bij je werkervaring. Verder krijg je de mogelijkheid om naast je werk te studeren (Accountancy AA of RA) op basis van een studieovereenkomst. Daarnaast ontvang je 25 vakantiedagen plus 13 ADV dagen op jaarbasis. Je reiskosten worden vergoed, er is een verzuim-bonusregeling en een pensioenregeling via het Pensioenfonds Metaal & Techniek. Bovendien zijn er regelmatig sociale activiteiten, bijvoorbeeld de maandelijkse vrijdagmiddagborrel. Als je wilt kun je hybride werken.

Profiel

Je bezit een relevant hbo of wo diploma, zoals Bachelor of Accountancy of hbo Finance & Control en hebt minimaal enkele jaren werkervaring in een financiële omgeving. Ervaring binnen de maakindustrie is een pre. Het niveau van de functie sluit aan bij een tweede of derde stap in de loopbaan. Je hebt kennis van of ervaring met ERP-systemen en beheerst de Nederlandse en Engels taal in woord en geschrift. Verder ben je ondernemend, ambitieus en een ‘zelfstarter’.

Deel dit met mijn netwerk: