Projectmanager Integrale Watersysteemprojecten

 • Salarisindicatie € 62.000 - € 88.000 bruto per jaar
 • Vakgebied Public
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10025520
 • Locatie Zwolle
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Public & Civil

Samenvatting

‘Met mijn werk wil ik bijdragen aan een toekomstbestendige en duurzame inrichting van ons watersysteem in het landelijk gebied. Ik doe dat graag samen en in verbinding met anderen. Ik denk daarbij in mogelijkheden en ben continu op zoek naar ‘hoe kan dit beter’? Fouten zijn leermomenten om het de volgende keer nog beter te doen. Leiding geven is: mensen stimuleren in hun ontwikkeling, niet delegeren maar faciliteren’. Herken jij jezelf in deze statements? Stap dan nu in de waterwereld van WDODelta en kom in een functie waarbij je maximaal tot je recht komt.

Over de functie

Samen met jouw programmateam en vier projectteams ben je verantwoordelijk voor ca 30 projecten in het landelijk gebied die bijdragen aan een duurzaam en toekomstbestendig watersysteem. In de projecten realiseren we maatregelen ten behoeve van de doelstellingen voor NBW, KRW en een robuust watersysteem. De projecten hebben, van verkenning tot en met realisatie, een doorlooptijd van 3 tot 5 jaar en vragen veelal om een zorgvuldige en nauwe samenwerking met de omgeving. We pakken deze projecten op seriematige wijze aan: een nieuwe manier van projectmatig werken geïnspireerd door LEAN principes. Samen met het programmateam zie je toe op eenduidige processen, stuur je aan op het continu verbeteren van de werkwijze en zorg je dat de vier projectteams met plezier, kwaliteit en voorspelbaarheid de projecten uit kunnen voeren. Hierbij stimuleer je je teamgenoten in hun doorontwikkeling. Als projectmanager speel je ook een belangrijke rol in de bestuurlijk afstemming. Samen met de ambtelijk opdrachtgever bereid je de bestuurlijke besluitvorming voor en ben je sparringpartner voor ambtelijk opdrachtgever, directielid en portefeuillehouder. De projectteams zijn samengesteld met medewerkers uit verschillende afdelingen. Als projectmanager stem je met deze afdelingen de inzet en verwachtingen af. Je verdeelt de projecten over de teams en ziet er op toe dat de vier integrale projectteams binnen tijd en budget tot de afgesproken resultaten komen. Daar waar de teams zelf niet tot oplossingen kunnen komen, denk jij mee en waar nodig spring je in om de teams een stap verder te helpen. 

Samen met de andere projectmanagers en het afdelingsmanagement, neem je jouw verantwoordelijkheid in het goed functioneren en verder ontwikkelen van de afdeling projectrealisatie. Wekelijks spar je met je collega-projectmanagers die met hun teams ook seriematig werken. Samen werken jullie aan de verdere ontwikkeling en implementatie van deze vernieuwende werkwijze.  

Over het bedrijf

Werken bij onze opdrachtgever WDODelta geeft je de mogelijkheid een actieve bijdrage te leveren aan het realiseren van maatschappelijk belangrijke producten en diensten in een prettige werkomgeving. Samen met de 600 collega's in diverse beroepen; van bedrijfsjurist tot zuiveringstechnicus, van ecoloog tot muskusrattenbestrijder, zorgen zij voor veilige dijken, droge voeten en schoon water. WDODelta is in verbinding met de natuurlijke omgeving, samenwerking en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn speerpunten. Onze opdrachtgever is ambitieus en zij willen de zorg voor veilig, schoon en voldoende water van de hoogste kwaliteit bieden. Het werkgebied strekt zich uit van Assen tot Deventer.

Aanbod

 • Een 36-urige werkweek waarin je flexibel kunt werken
 • Enthousiaste collega’s en een prachtig werkgebied
 • Naast je salaris wat tussen € 4264 en € 6041 ligt, bouw je iedere maand ± 21% Individueel Keuze Budget op waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Om te zorgen dat je naar je werkplek in Zwolle kunt reizen betalen we een goede reiskostenvergoeding. Een deel van je week kun je thuiswerken

Profiel

 • Je beschikt over aantoonbaar hbo/wo werk- en denkniveau
 • Je hebt aantoonbare ervaring als projectmanager/programmamanager en affiniteit met procesmatig werken en continu verbeteren
 • Je hebt ervaring met IPM-gestuurde teams en/of realisatie van ruimtelijke projecten is een pre
 • Je voldoet aantoonbaar aan de volgende competenties: verbindend, bestuurlijk sensitief, daadkracht, en helikopterview
Deel dit met mijn netwerk: