Teammanager Financiën en Control

 • Salarisindicatie € 70.000 - € 90.000 + opleidingsmogelijkheden + 32-36 uur - Zwijndrecht
 • Vakgebied Finance
 • Dienstverband Fulltime, Parttime
 • Vacaturenummer VAC-10024782
 • Locatie Zwijndrecht
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Finance

Samenvatting

Ben jij een sterke teammanager die graag het beste uit mensen haalt? Krijg je er energie van om jouw team te coachen, te ontwikkelen en te laten floreren? Dan is de positie van teammanager financiën en control bij een maatschappelijke organisatie als Woonkracht10 een uitdagende vervolgstap voor jou!

Over de functie

Vanaf januari bundelt Woonkracht10 de ondersteunende diensten in een afdeling Bedrijfsvoering. Hiermee komen finance & control, procesmanagement, informatisering en datasturing dichter bij elkaar. Met als doel om effectiever en efficiënter te werken voor de medewerker en de klant. Woonkracht10 werkt toe naar gestandaardiseerde, gedigitaliseerde en voorspelbare werkprocessen ondersteund door de juiste data. Draag je graag bij aan deze mooie ontwikkeling, dan zoeken wij jou! 

Bekijk het nieuwe ondernemingsplan (waaronder Duurzame Bedrijfsvoering) via https://www.werkenbijwoonkracht10.nl/over-ons/over-woonkracht10/#duurzame-bedrijfsvoering

Als teammanager finance & control vervul je zowel een financieel inhoudelijke functie als een aansturende en coachende rol richting het team bestaande uit 10 medewerkers op de Financiële Administratie en 2 controllers (12 medewerkers in totaal). Je stuurt het financiële team aan en je zorgt ervoor dat door coaching, begeleiding en teamontwikkeling de medewerkers individueel en als team floreren. In deze brede functie ben je een echte spin in het web. Samen met jouw vakvolwassen team zorg je voor een tijdige administratieve verwerking binnen de verschillende administraties, de rapportages en het optimaliseren van processen. Je laat je daarbij leiden door wat klanten en lokale belanghebbenden van de organisatie verwachten. Daarnaast ben je inhoudelijk bezig met de volledige planning-en-controlcyclus. Je bent verantwoordelijk voor de jaarrekening, begroting en alle bijbehorende analyses. Je hebt regelmatig contact met de externe accountant en verzorgt de rapportages aan externe toezichthouders. Je rapporteert aan de manager bedrijfsvoering. 

Over het bedrijf

Woonkracht10 wil niet gewoon Samen Thuis geven, maar met passie en compassie. De organisatie staat midden in de samenleving en weet wat daar speelt. De opgaven buiten zijn groot en complex. Dus biedt Woonkracht10 altijd het beste van wat de organisatie in huis heeft. Woonkracht10 gelooft in buurten met woningen waar een plek is voor iedereen en voor hen die extra kwetsbaar zijn; in de goede balans met hen die sterker zijn. Dit vraagt om vertrouwensvolle relaties met de mensen in de buurt en anderen die daar actief zijn. Daarom is Woonkracht10 eerlijk en transparant in de intenties en communicatie. Zo nodig vraagt de organisatie huurders, partners, woningzoekenden, en partners hun verantwoording te nemen. Samen maakt Woonkracht10 zo huis en buurt tot een Thuis.

Woonkracht10 is gevestigd in Zwijndrecht en beheert zo'n 11.500 woningen in de regio Drechtsteden. Vanuit de Nationale prestatieafspraken, gecombineerd met de energiecrisis, staat Woonkracht10 voor de realisatie van een onderhouds- en investeringsopgave van ongeveer € 55 miljoen per jaar. In economisch onzeker tijden vraagt dit een kritische en meedenkende afdeling Bedrijfsvoering. Met als gezamenlijk doel, om zo slagvaardig tegen voorspelbare kosten meer kwaliteit en een hogere klanttevredenheid te realiseren. 

Aanbod

Binnen Woonkracht10 en het team heerst een informele sfeer en open cultuur gebaseerd op vertrouwen en onderlinge verbinding. De organisatie vindt het dan ook belangrijk dat jij niet alleen Thuis geeft, maar je ook Thuis voelt. Zij horen graag hoe jij over zaken denkt. Je krijgt de ruimte om initiatief te nemen en je te ontwikkelen.

 • Een bruto maandsalaris tussen de € 4.710 en € 6.544 per maand o.b.v. 36 uur (schaal L, CAO Woondiensten) exclusief vakantietoeslag.
 • Direct een vaste aanstelling
 • Maatschappelijke organisatie
 • Goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden, waaronder een persoonlijk ontwikkelbudget
 • Flexibele werktijden
 • Thuiswerkmogelijkheden incl. facilitering en thuiswerkvergoeding
 • Mobiele telefoon en laptop.
 • Vitaliteitsbudget en activiteiten gericht op vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

Profiel

Je haalt er voldoening uit om je team te coachen, te ontwikkelen en aan te sturen. Daarnaast heb je veel interesse in en kennis van de financiële inhoud en vind je het leuk dat collega’s hierin floreren en de inhoud beheersen. Je laat je beste typeren als een ‘dienend’ leider die er staat als het nodig is. Procesgericht denken met een duidelijke visie op optimalisering van de inrichting van (administratieve) processen. Je bent sparringpartner voor je team en voor de manager bedrijfsvoering. In tijden van ontwikkelingen, veranderingen en drukte weet je het team met plezier en enthousiasme mee te nemen.

Verder vragen wij:

 • Een afgeronde financiële hbo/wo-opleiding
 • Ruime ervaring met de verschillende producten en processen binnen financiën en control
 • Goede coaching vaardigheden en ervaring met het aansturen van een team
 • Proactief, nauwkeurig en accuraat
 • Je weet in heldere taal op positieve wijze de cijfers te communiceren
 • Feeling voor de dagelijkse gang van zaken en je kunt hierin een sturende rol nemen
 • Kennis van volkshuisvesting is een pre, maar geen must
Deel dit met mijn netwerk: