Business Process Analyst

 • Salarisindicatie Uitstekende arbeidsvoorwaarden | Rotterdam
 • Vakgebied Finance
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10026382
 • Locatie Rotterdam
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Finance

Samenvatting

Ben jij een ambitieuze Business Analyst en de schakel tussen de Business en IT met een rechtstreekse rapportagelijn naar de Finance Director?

Als dit je aanspreekt en als je in een innovatieve, internationale en snelgroeiende organisatie werkzaam zou willen zijn, dan is dit je kans!

Voor FinCo zijn we op zoek naar een Business Analyst die zich onder andere bezig zal houden met het optimaliseren van processen, het ontwikkelen van dashboards en het uitvoeren van analyses. Het management voorzien van juiste stuurinformatie is dan ook een belangrijk onderdeel van de functie!

Over de functie

De Business (Process/Commercial) Analyst is onderdeel van verschillende implementatie teams en is daarnaast verantwoordelijk voor het analyseren van de dagelijkse transactiestromen binnen de activiteiten van deze divisie.

De nieuw gecreëerde functie is nodig om de implementatie van nieuwe IT-projecten (business software) tot een succes te maken. De Business Analyst is niet alleen een belangrijke speler in het implementatietraject, maar juist ook daarna. Hierbij kan gedacht worden aan het verder optimaliseren van processen, het ontwikkelen van dashboards en het uitvoeren van analyses.

De belangrijkste taak van de Business Analyst is het management voorzien van de juiste stuurinformatie. Om volledig te kunnen steunen op de nog te ontwikkelen dashboards, zal de Business Analyst een belangrijke rol krijgen in de implementatie van de nieuwe IT-systemen. 

De Business Analyst maakt onderdeel uit van het Business Finance team en rapporteert rechtstreeks aan de Finance Director. De Business Analyst zal voor verschillende afdelingen binnen de divisie zijn werkzaamheden uitvoeren (Trading, Supply, Bio, Storage, Wholesale).

Over het bedrijf

FinCo is  een van origine Nederlandse brandstofleverancier die brandstoffen levert aan de groothandel en zakelijke eindgebruikers op de weg en het water in Nederland, Duitsland en Zwitserland en is het energiebedrijf van de toekomst. Een platform voor energieoplossingen, een verzamelplek van kennis en expertise in reductie van CO2-uitstoot en uiteindelijk 100% groen. FinCo werkt al een aantal jaren aan het versnellen van de energietransitie in verschillende transportsectoren. Voor alle  segmenten in  transport waarin FinCo actief is worden passende klimaatneutrale oplossingen gezocht. Daarvoor gaat het bedrijf regelmatig strategische samenwerkingen aan.

Met ruim 250 medewerkers is het FinCo team een hechte en betrokken club. FinCo biedt unieke kansen in een uitdagende werkomgeving. De lijnen tussen de directie en de werknemers zijn kort. Je werkt vanuit het nieuwe, moderne, energiezuinige kantoor in Rotterdam. 

Aanbod

Werken bij FinCo Fuel biedt jou de kans om samen met een gedreven en enthousiast team een belangrijke bijdrage te leveren aan professionalisering, groei en transitie van FinCo Fuel. Je werkt in een open en informele sfeer waar de lijnen erg kort zijn en eigen inbreng wordt gestimuleerd. Een zelfstandige functie als onderdeel van het Business Finance team in een snelgroeiende, dynamische organisatie in een internationale omgeving waar je alle ruimte krijgt om te groeien als mens maar ook in je carrière ambities. 

Profiel

Als Business (Process/Commercial) Analyst ben je onderdeel van verschillende implementatie teams en ben je daarnaast verantwoordelijk voor het analyseren van de dagelijkse transactiestromen binnen de activiteiten van de divisie. De Business Analyst is niet alleen een belangrijke speler in het implementatietraject, maar juist ook daarna. In een dynamische en veranderende organisatie weet je structuur te brengen en te houden.

Verder breng je:

 • Een afgeronde hbo/wo-opleiding, (commercieel, financieel of technische);
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring;
 • Interesse in Commercie, IT en Finance;
 • Ervaring met Power BI en/of andere data-analyse tooling is een pre;
 • Goede communicatieve- en schriftelijke vaardigheden;
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je bent een vlotte kandidaat die van aanpakken weet en je maakt jezelf zaken eigen;
 • Het vermogen om in bepaalde situaties van aanpak en stijl te kunnen veranderen om het doel te bereiken zowel intern als extern.
Deel dit met mijn netwerk: