Sales Manager Chemie ARA

  • Salarisindicatie € 85.000 - € 105.000,- bruto per jaar, Bonus, Auto , 24 vakantiedagen + 3,5 ADV, Laptop en Telefoon
  • Vakgebied Sales
  • Dienstverband Fulltime
  • Vacaturenummer VAC-10027593
  • Locatie Dordrecht/Antwerpen
  • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
  • Branche (Petro)Chemical, Industrial, Logistics & Transportation, Sales & Marketing

Samenvatting

Wil jij een internationale commerciële sleutelpositie vervullen bij Standic, een groeiend internationaal georiënteerd familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de tankopslag van vloeistoffen voor klanten uit de (petro-)chemie, biobrandstoffen en smeermiddelen sectoren? 

Over de functie

Als Sales Manager rapporteer je rechtstreeks aan de commercieel directeur en ben jij de belangrijkste schakel op het vlak van verkoop en weet jij het enorme groeipotentieel te verzilveren en de onderneming naar een volgend niveau helpt tillen. In deze positie ga jij actief op zoek naar nieuwe klanten en industrieën, je maakt gebruik van jouw netwerk, bouwt relaties op en zorgt dat je top of mind ben van de potentiële klant.

Als Sales Manager werk je intern nauw samen met operations, finance, customer service, SHEQ en de afdeling douane. Daarnaast ben je van het begin tot eind betrokken bij het gehele (sales)proces; van het leggen van het eerste contact, het in kaart brengen van de wensen en eisen van de klant, het opmaken van offertes en het voeren van onderhandelingen, het opvolgen hiervan en daarnaast ben je het aanspreekpunt voor jouw klanten. 

Over het bedrijf

Standic beschikt over 479.000 M3 opslagcapaciteit, 343 tanks in 20 verschillende afmetingen en 50 ladingslocaties toegankelijk via boot, vrachtwagen en trein. Deze opslag capaciteit is verdeeld tussen Dordrecht en Antwerpen, waarbij fase 1 van de investering in Antwerpen van 250 miljoen euro in 2021 reeds in bedrijf genomen is, fase 2 is momenteel in ontwikkeling. Daarnaast liggen er concrete uitbreidingsplannen in Spanje wat de verdere groei en ontwikkeling van Standic mogelijk maakt. Standic is onderdeel van het familiebedrijf Hametha.

Standic heeft zich weten te specialiseren in de volgende sectoren:

Petrochemie, chemie, biobrandstoffen en smeermiddelen 

Aanbod

Je komt terecht in een no-nonsense omgeving binnen een boeiende sector. Standic groeit jaar na jaar en je krijgt de kans om autonoom mee te groeien en je verder te ontwikkelen.

Als Sales Manager kun je rekenen op een mooi beloningspakket, aangevuld met extra voordelen waaronder een bedrijfswagen, bonusregeling, laptop, telefoon, deelname in de pensioenverzekering, collectieve ziektekostenverzekering, etc. 

Profiel

Jij bent een commerciële ondernemer met een afgeronde hbo/wo-opleiding en hebt daarnaast minimaal 5 jaar werkervaring in een commerciële functie binnen een gelijkwaardige sector. Daarnaast beheers je de Nederlandse en Engelse taal vloeiend, waarbij Spaans, Frans of Duits een pre is. 

Deel dit met mijn netwerk: