Senior Maintenance Engineer

 • Salarisindicatie Maximaal € 6500 bruto per maand + lease auto
 • Vakgebied Engineering
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10028016
 • Locatie Zaandam
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Engineering

Samenvatting

Wil je van tender tot realisatiefase betrokken zijn bij de levenscyclus van technische installaties zoals bruggen, sluizen, tunnels en waterkeringen? Heb je graag inbreng in de strategie en ben je goed in het onderhouden van contacten? Weet jij onderhoud steeds weer een niveau hoger te tillen? Dan is deze functie bij Equans, wereldwijd marktleider in technische dienstverlening, echt iets voor jou. 

Over de functie

Je focust je op de cyclus van onderhoudsoptimalisatie van technische installaties van infrastructurele werken. Dat doe je vooral door het opzetten, het standaardiseren en het optimaliseren van onderhoudsconcepten. Je bent van de tenderfase tot en met de invulling van het contract betrokken. Daarnaast zorg je voor het ontwikkelen en borgen van onderhoudskennis, onder meer door opleidingen te geven. Je bent veel onderweg om diverse objecten in lopende en nieuwe beheer- en onderhoudscontracten te bezoeken en onderhoudt goede contacten met de opdrachtgevers, engineers en monteurs. Zo beschik je steeds over relevante, actuele kennis waarmee - in combinatie met onderhoudsmanagementsystemen - het voorspellen van onderhoud eenvoudiger wordt. 

Over het bedrijf

Equans is wereldwijd marktleider in technische dienstverlening en actief in het hart van de energietransitie, de digitale transitie en de industriële transitie. Het bedrijf werkt aan omvangrijke en complexe infrastructurele projecten door heel Nederland, van sluizen en tunnels tot waterkeringen en windparken. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpt Equans opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Het bedrijf ontwerpt, installeert, realiseert, onderhoudt en adviseert over technische installaties. Constant verbeteren, innovatie en efficiëntie staan daarbij voorop. In Nederland telt het bedrijf 5.500 medewerkers op 29 locaties. Teamwork en uitwisseling van kennis en kunde vormen de basis van het succes.

Aanbod

Bij Equans krijg je vrijheid, kansen om jezelf te ontwikkelen en een werkomgeving waar jouw mening telt. Een uitstekend salaris met een maximum van € 6500 per maand, daarnaast ontvang je 3% benefits-budget, 30 vakantiedagen en een bedrijfsresultaat afhankelijke bonus. Verder kun je hybride werken, met een minimum van twee dagen op kantoor. Voor het reizen van en naar je werk krijg je veel keuzevrijheid en duurzame opties om te reizen. Verder is er een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op onder andere uitjes en producten. Ook krijg je een auto van de zaak, laptop en telefoon.

Profiel

Je hebt goede adviesvaardigheden, bent analytisch sterk en van nature nieuwsgierig. Daarnaast ben je communicatief sterk, flexibel en stressbestendig. Bovendien heb je affiniteit met infrastructuur. Verder:

 • Heb je een technische studie afgerond op hbo- of wo-niveau
 • Heb je minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie
 • Heb je ervaring met FMECA/ RCM/ Faulttree-methodieken en basiskennis van RAMS
 • Kun je werken met onderhoudsmanagementsystemen
 • Bezit je kennis over onderhoudsprocessen en continu verbeteren met PDCA
Deel dit met mijn netwerk: