Commercieel Manager

 • Salarisindicatie Aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket (± € 7000 per maand excl. bonus + auto)
 • Vakgebied Management
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10030597
 • Locatie Terborg
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Construction, Wholesale, Energy, Gas, Water, Industrial

Samenvatting

"Wij geloven dat een tevreden klant alleen het resultaat is van teamwerk." Poujoulat geeft je de mogelijkheid om je stempel te drukken op de organisatie en zo een substantiële bijdrage te leveren.

Over de functie

Als Commercieel Manager ben je eindverantwoordelijk voor de groei van de omzet- winstdoelstellingen van Poujoulat op de Nederlandse markt. Als Commercieel Manager ben je het commerciële gezicht naar buiten toe en ligt je primaire focus op het dagdagelijks aansturen van het sales- en accountmanagementteam (4 fte). Je acteert ook als meewerkend voorman voor grote key accounts en prospects, en vertegenwoordigt het bedrijf op landelijk niveau (brancheoverleg etc.). Vanwege de groeiambitie en potentie van het bedrijf zal een belangrijk aspect van deze functie liggen op het ontwikkelen van het team, zowel inhoudelijk, cultureel, procesmatig als organisatorisch. 


Je coacht je team in het genereren van nieuwe business, het onderhouden en uitbouwen van bestaande relaties, met als doel de vastgestelde targets en verkoopdoelstellingen te realiseren. Om die reden ben je verantwoordelijk voor het bedenken van een salesstrategie die past bij een groeiende organisatie en de praktische uitvoering hiervan. Dit doe je door een doelgerichte en vernieuwende aanpak, waarbij gestructureerde marktbewerking en actieve klantbenadering centraal staan.


Je bent een stimulerende peoplemanager die sterk stuurt op initiatief en resultaat. Vanuit natuurlijk leiderschap ben je een coach voor het gehele team die zijn/haar stijl aanpast per teamlid. Je gaat frequent mee met je teamleden waarbij het commerciële resultaat en de ontwikkeling van het gehele team en het individu centraal staan. 


Ook volg je markt- en productontwikkelingen op de voet en vertaal je deze naar vernieuwende verkoop- en marketingstrategieën. Last but not least monitor je een uitstekende samenwerking met de interne organisatie (Finance, Projectvoorbereiding en Uitvoering en Logistiek), wat leidt tot efficiënte en winstgevende resultaten. Binnen deze functie rapporteer je aan de Country Director Benelux & Duitsland, treed je op als zijn rechterhand en ben je lid van het managementteam. 

Over het bedrijf

De POUJOULAT Groep, Europees marktleider in metalen schouwkanalen en dakdoorvoeren, bezit de know-how voor het ontwerpen van volledige systemen voor rookgasafvoer voor zowel eengezinswoningen als collectieve en industriële gebouwen. Het ondernemingsbeleid van de groep is vooral gebaseerd op innovatie, energieprestaties en hernieuwbare energie. De Poujoulat Groep (Frans familiebedrijf), heeft in totaal 20 bedrijven, verdeeld over Europa en China met een jaaromzet van meer dan 400 mln. In totaal werken er zo’n 1800 medewerkers. Belangrijke segmenten zijn: distributie en projecten.


Vanwege de hoge kwaliteitsstandaard wordt de distributie uitsluitend geleverd via een netwerk van (haarden)speciaalzaken en installatiebedrijven. Bij Poujoulat Groep staat “Customer Intimicy” hoog in het vaandel, wat terug te zien is in een hoge klanttevredenheid en klantloyaliteit. Poujoulat Nederland BV bestaat uit 12 personen, waarin de afdelingen Commercie, Finance, Projectvoorbereiding & Uitvoering en Logistiek vertegenwoordigd zijn.

Aanbod

 • Goed arbeidsvoorwaardenpakket (± € 7000 per maand), afhankelijk van relevante ervaring en aansluiting op het gewenste profiel
 • Auto van de zaak en een aantrekkelijke bonusstructuur
 • Ruime vrijheid en verantwoordelijkheden (gedeeltelijk vanuit huis werken)
 • Mogelijkheden om zaken te veranderen en door te groeien
 • Een internationale werkomgeving opererend vanuit een sterk regionaal-nationaal karakter 
 • Onderdeel uitmakend van een financieel stabiele organisatie
 • Een veelzijdige, verantwoordelijke functie binnen een organisatie die zich profileert als een sterk merk
 • Een ambitieuze en dynamische organisatie met een informele en collegiale werksfeer 

Profiel

Jij bent een betrokken leider met oog voor de klant, kwaliteit en medewerkers. In brede klantengroepen en met een diversiteit aan producten en diensten weet jij samen met je team het verschil te maken. Naast natuurlijk leiderschap heb je ervaring in de combinatie techniek en commercie, of je bent bedrijfseconomisch onderlegd met affiniteit voor techniek.


Jij hebt te bieden:

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau met analytisch vermogen dat je weet te benutten met een hands-onmentaliteit. Bij voorkeur heb je een afgeronde commerciële, bedrijfseconomische of technische opleiding
 • Werkervaring als leidinggevende, bij voorkeur in een commercieel technische functie
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met turnkeyprojecten binnen de utiliteitsbouw, installatietechniek en/of industrie
 • Jij hebt kennis van bedrijfseconomische zaken
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal zowel schriftelijk als mondeling, Frans is een pre
 • Je bent een ondernemende persoonlijkheid met een hands-onmentaliteit
Deel dit met mijn netwerk: