Legal Counsel Markets

 • Salarisindicatie uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Legal & Tax
 • Full time/Part time Fulltime, Parttime
 • Vacaturenummer 8340100
 • Standplaats Amsterdam
 • Dienstverband In dienst van opdrachtgever
 • Branche Finance, Legal

Samenvatting

Ben jij een enthousiaste en gedreven jurist? Wil je werken en je verder ontwikkelen in een professionele en motiverende omgeving? Dan maken wij graag kennis met je voor de functie van Legal Counsel Markets binnen het Corporate & Institutional Banking team van een financiële instelling.

Over de functie

Samen met de interne klant ga je op zoek naar een goede en efficiënte oplossing voor de financiële instelling. Je werkt nauw samen met je collega’s binnen het team en met de verschillende afdelingen binnen Capital Markets Solutions. Als partner van de business breng je juridische risico’s in kaart en ben je betrokken bij de beoordeling en onderhandeling van relevante juridische documentatie. Ook breng je de interne klant op de hoogte van relevante zaken en ontwikkelingen en ben je als juridisch expert betrokken bij bankbrede projecten, zoals de implementatie van nieuwe wet- & regelgeving en de ontwikkeling van nieuwe producten. Je bent een solide gesprekspartner voor het hogere management, toont ruggengraat en kan zelfstandig acteren. Voor grotere dossiers werk je samen met een collega uit het team.

Over het bedrijf

Onze opdrachtgever bedient retail, private banking en corporate banking klanten met een primaire focus op Nederland en met selectieve activiteiten in het buitenland. In Nederland wordt klanten een uitgebreid en compleet pakket aan producten en diensten aangeboden via omni-distributiekanalen waaronder geavanceerde mobiele applicaties en internetbankieren. Onze opdrachtgever beschikt over gedegen financiële expertise en uitgebreide kennis van vele bedrijfstakken.

De afdeling Legal ondersteunt de verschillende bedrijfsonderdelen van de financiële instelling bij hun activiteiten door relevante rechtsontwikkelingen te signaleren en daarover te adviseren. De juristen van de afdeling Legal signaleren en beïnvloeden nieuwe wet- en regelgeving en analyseren jurisprudentie. Ook stellen ze (standaard) documentatie op, beoordelen ze producten en diensten van de financiële instelling en begeleiden ze gerechtelijke procedures. De Legal afdeling bestaat uit circa 120 juristen.

Wat wij bieden

Een juridisch inhoudelijk uitdagende functie in een interessante en dynamische werkomgeving. Dankzij de centrale rol van de afdeling Legal doe je in korte tijd brede kennis op. Je komt terecht in een professionele, informele en collegiale cultuur waarbij de balans tussen werk en privé belangrijk wordt gevonden. Er wordt veel waarde gehecht aan persoonlijke ontwikkeling en er worden daarom veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden geboden. Je krijgt een aantrekkelijk pakket van employee benefits waarbij je voor een groot gedeelte je eigen voorwaarden kunt bepalen.

Functie eisen

We zoeken een jurist die kennis goed in de praktijk kan brengen. Je bent collegiaal, creatief, hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen en uitstekende communicatievaardigheden. Je bent gewend om zelfstandig te werken en overtuigt anderen van je standpunten. Je bent risico bewust, proactief, nauwkeurig, stressbestending en toont een hands-on mentaliteit.

Verder:

 • Heb je een afgeronde studie Nederlands Recht, eventueel aangevuld met een Grotius opleiding
 • Heb je minimaal 4 jaar relevante werkervaring als advocaat, toezichthouder of bedrijfsjurist in de financiële sector
 • Heb je affiniteit met en kennis van financiële markten, transactie ervaring, kennis van bank- en effectenrecht goederenrecht, zekerheden en financiering
 • Heb je kennis van derivaten transacties (ISDA/CSA) en securities financing transacties
 • Heb je een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Ben je een overtuigend adviseur met uitstekende adviesvaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, en
 • Ben je analytisch sterk, creatief en collegiaal

Andere vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden