Commercial Manager

 • Salarisindicatie Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Sales
 • Full time/Part time Fulltime
 • Vacaturenummer 9136600
 • Locatie Noord-Holland
 • Dienstverband In dienst van opdrachtgever
 • Branche Consumer Goods, Recreational, Transportation & Logistics

Samenvatting

Ben jij een initiatiefrijke en resultaatgerichte Commercieel Manager? Een professionele relatiebouwer met een goede visie op het operationaliseren van klantwaarde-strategieën (inclusief kostprijsberekening, business cases, rendement-ontwikkeling), en affiniteit met food? Dan is deze positie iets voor jou.

Over de functie

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de commerciële resultaten bij buitenlandse luchtvaartmaatschappijen die vanaf Schiphol vliegen. Deze klanten behoren bij één van de zgn. "waardestromen" van onze opdrachtgever, namelijk de afdeling die de catering verzorgt voor meerdere buitenlandse luchtvaartmaatschappijen die vanaf Schiphol vertrekken. In eerste instantie ligt je focus op behoud en bestendiging van de relatie met bestaande klanten. Na verloop van tijd zal de focus worden verlegd naar uitbreiding van het klantportfolio.

Je stemt operationele en financiële haalbaarheid (kostprijsberekening, business cases, rendement-ontwikkeling) van de commerciële strategie af met stakeholders binnen de organisatie en draagt deze op een enthousiaste en positieve manier uit. Je initieert en organiseert succesvolle contactmomenten met klanten en relaties en bouwt en onderhoudt in- en externe netwerken. Je begeleidt en verwerkt tenders, en zorgt dat de klantwens afgestemd is op het operationeel plan en de financiële doelstellingen. Je draagt zorg voor intern geaccordeerde offertes inclusief een Service Level Agreement (SLA) en rapporteert periodiek over de voortgang van de lopende contracten met klanten en interne stakeholders. Je borgt de opvolging en afwikkeling van klachten inclusief communicatie en rapportage en een juiste en volledige facturatie en de incasso hiervan. Je adviseert (lijn)management over invulling klantwaarde strategieën, klantgericht handelen en procesverbetering. Je bent lid van het afdelings-MT en levert een bijdrage aan de totstandkoming van het budget. Je geeft leiding aan de Customer Relations Specialist Asia. Je rapporteert aan de afdelings director.

Over het bedrijf

Onze opdrachtgever is een internationale productieorganisatie in de voedingsmiddelenindustrie en is verantwoordelijk voor de complete bevoorrading van vliegtuigen. Dagelijks verzorgt de organisatie ruim 55.000 maaltijden, waarbij er 300 deadlines te behalen zijn. De organisatie kenmerkt zich door een hands-on, praktische inslag.

Voor één van de vier afdelingen zoeken wij een initiatiefrijke en resultaatgerichte Commercieel Manager, een professionele relatiebouwer met een goede visie op het operationaliseren van klantwaarde-strategieën (inclusief kostprijsberekening, business cases, rendement-ontwikkeling), om daadwerkelijk het verschil te maken.

Aanbod

Naast een uitdagende werkomgeving en prettige, informele werksfeer, biedt onze opdrachtgever een marktconform salaris, aangevuld met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Uiteraard is het salaris afhankelijk van jouw werkervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast heb je op jaarbasis 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen, een goede pensioenregeling, en een netto-onkostenvergoeding van € 50 per maand. Er zijn mogelijkheden tot het volgen van opleidingen en doorgroeimogelijkheden.

Profiel

 • Tenminste een afgeronde Bachelor opleiding (bij voorkeur hotelmanagement, commerciële economie, marketing);
 • Je hebt minimaal 3 jaar commerciële ervaring in een business-to-business omgeving, bij voorkeur in de dienstensector (horeca, catering, food industry); je bouwt en beheert relaties op professionele wijze, en weet deze verder te versterken en uit te bouwen;
 • Je hebt ervaring met het afsluiten en managen van contracten;
 • Je hebt ervaring met het operationaliseren van klantwaarde strategieën (inclusief kostprijsberekening, business cases, rendement-ontwikkeling);
 • Uitstekend netwerker;
 • Initiatiefrijk, resultaatgericht;
 • Tactische persoonlijkheid, besluitvaardig, integer en je bent goed in stakeholdermanagement;
 • Affiniteit met food;
 • Fulltime inzetbaar.
Deel dit met mijn netwerk: