Procurement Professional Amersfoort

 • Salarisindicatie Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Procurement
 • Full time/Part time Fulltime, Parttime
 • Vacaturenummer 8982200
 • Locatie Rosmalen
 • Dienstverband In dienst van opdrachtgever
 • Branche Construction

Samenvatting

Heijmans neemt in de woningbouw, infra en utiliteitsbouw vaak complexe, integrale en meerjarige projecten aan. Leveranciers en onderaannemers spelen daarbij een essentiële rol als dragers van gespecialiseerde kennis en vormen daarnaast een bron van innovatie. Om een goede regie te kunnen voeren op de samenwerking binnen de waardeketen, zijn wij op zoek naar ondernemende en betrokken Senior Procurement Professionals voor verschillende projecten die door de vestigingen in Rotterdam, in Amersfoort en in de regio Zuid worden uitgevoerd. Als Senior Procurement Professional ben je in staat om de optimale balans te vinden tussen de belangen van klanten, leveranciers, onderaannemers en adviseurs binnen woningbouw projecten.

Over de functie

De afdeling Procurement streeft naar een optimale prijs-kwaliteitverhouding, een hoge leverbetrouwbaarheid en vergroting van de innovatiekracht. Dit wordt bereikt door enerzijds binnen de afzonderlijke bedrijfsstromen van Heijmans (Bouw & Techniek, Vastgoed en Infra) vroegtijdig in het proces betrokken te zijn, anderzijds door bedrijfsstroomoverstijgend continu te werken aan doelgerichte bundeling van inkoopvolume en te streven naar Heijmans-brede uniforme inkoopprocessen.

De sleutel tot succes ligt veelal in de tenderfase van de projecten/services. Een uitgekiende tenderstrategie en slimme partnering leiden tot onderscheidende oplossingen voor klanten. Als Senior Procurement Professional vervul je daarin een centrale rol. Samen met het team streef je naar een optimaal resultaat. Naast vakinhoudelijke kennis en kennis van de markt zijn organisatiesensitiviteit, juridische affiniteit en communicatieve vaardigheden belangrijke competenties. In zowel de tenderfase als de uitvoeringsfase, en tijdens de beheer-/exploitatiefase draait het om financiële affiniteit, onderhandelingsvaardigheden en het in samenwerking bereiken van contractuele overeenstemming. Je werkt samen met resultaatgerichte vakspecialisten en bent een bruggenbouwer tussen de verschillende vakdisciplines. Te allen tijde staat het beheersen van risico’s en het verzilveren van kansen centraal. Daarnaast waak je voortdurend over de prestaties van onderaannemers en leveranciers.

Over het bedrijf

Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, woningbouw, utiliteit en infra combineert in de werkgebieden Wonen, Werken en Verbinden. Door te sturen op voortdurende kwaliteitsverbetering, innovatie en integraliteit realiseert Heijmans toegevoegde waarde voor klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden en bouwt samen met hen aan de ruimtelijke contouren van morgen.

Aanbod

Heijmans biedt medewerkers een inspirerende en uitdagende werkomgeving waarin je de kans krijgt je verder te ontwikkelen. De randvoorwaarden en faciliteiten om je functie goed te kunnen uitoefenen zijn vanzelfsprekend goed geregeld. Heijmans ondersteunt en stimuleert medewerkers daarnaast onder meer via de Heijmans Academie en samenwerking met hoogwaardige kennisinstituten, zoals de Technische Universiteiten.

Je werkt in deze functie bij de centrale afdeling Procurement van Heijmans met standplaats Rosmalen. Afhankelijk van de projecten en/of vestiging (o.a. Rotterdam, Amersfoort, regio Zuid) waar je werkt zal je ook op die locaties worden ingezet.

Profiel

 • Je hebt een hbo- of wo-opleiding afgerond of een vergelijkbaar werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 4 jaar werkervaring als inkoper, contract- of tendermanager of werkvoorbereider bij voorkeur in de bouw. Kortom je bent een specialist in onderhandelen;
 • Je hebt brede kennis van de markt en juridische kennis en affiniteit;
 • Je bent communicatief vaardig en je straalt daadkracht uit;
 • Je staat stevig in je schoenen en bezit de kracht om mensen te overtuigen van jouw standpunt;
 • Jij wordt gekenmerkt door ondernemerschap en een hands-on mentaliteit;
 • Je hebt een perfecte beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift.
Deel dit met mijn netwerk: