Strategisch Inkoopadviseur Onderwijs

 • Salarisindicatie Tot € 75.000 per jaar
 • Vakgebied Procurement
 • Full time/Part time Fulltime
 • Vacaturenummer 8936800
 • Locatie Zwolle
 • Dienstverband In dienst van opdrachtgever
 • Branche Education

Samenvatting

Wil jij als Strategisch Inkoopadviseur bouwen aan het onderwijs van de toekomst?
In verband met het vertrek van de huidige Strategisch Inkoper zoekt YER voor de Landstede Groep een nieuwe collega.

Over de functie

Als Strategisch Inkoper ben je verantwoordelijk voor de strategische en tactische inkoopprojecten en voor het initiëren en organiseren van aanbestedingstrajecten van Landstede Groep. De basis voor het inkoopproces en contractmanagement is gelegd.

Jij hebt de kennis en drive om de verder de inkoopafdeling richting te geven en te professionaliseren. Je gaat (verder) bouwen aan het inkoophuis maar gaat ook praktisch aan de slag met het opzetten en begeleiden van Europese Aanbestedingstrajecten. Het actief bouwen aan relaties met interne klanten en externe leveranciers is je op het lijf geschreven.

Met je innovatieve manier van werken draag je bij aan het halen van ambitieuze doelstellingen en optimaal resultaat. Je hebt oog voor de verschillende belangen binnen Landstede Groep en weet met tact en overtuigingskracht intern draagvlak en commitment te creëren. Je zoekt continu de samenwerking binnen de organisatie, bijvoorbeeld met de Tenderboard en leveranciersmanagers.

In het inkoopteam heb je 2 collega's, een contractmedewerker en een tactisch inkoopadviseur. Je rapporteert aan de directeur Organisatie Ondersteuning.

We zoeken iemand die inkoop gaat leiden naar de volgende fase: van pionieren naar professionaliseren!

Samen met de tactisch inkoper en de project- en contractmedewerker geef je Inkoop verder vorm. Je hebt een sturende rol. Je bent kartrekker voor het optimaliseren en verdere inrichting van het inkoop- en contractmanagementproces. Je beweegt je binnen de setting van gecoördineerde inkoop met decentrale uitvoering bij diensten en teams.

Met jouw kennis en ervaring zorg je voor toegevoegde waarde en kennisdeling binnen de organisatie. Je ondersteunt de contracteigenaren en leveranciersmanagers bij het optimaliseren van hun relatie met leveranciers en interne klanten. Daarbij draag jij nieuwe ideeën en originele invalshoeken aan en kunt deze vertalen naar inkoop strategieën.

Ook tijdens het uitvoeringsproces lever jij een bijdrage, jouw hands-on mentaliteit komt goed van pas. Je zet aanbestedingen kalender op, stelt strategieën op voor EA-trajecten en loodst ze door het besluitvormingstraject binnen onze organisatie. Je hebt regie over de uitvoering; dit kan variëren van zelfstandig EA-trajecten begeleiden, ondersteunen van de tactisch inkoper, deelnemen aan gezamenlijke EA-trajecten bij onderwijsverbanden of selecteren van begeleidende partijen.

Je werkt projectmatig en werkt in variërende multidisciplinaire teams samen. Je krijgt te maken met een diversiteit aan onderwerpen. De opdrachten kunnen afkomstig zijn uit het onderwijs, zoals de inkoop van leermiddelen, maar kunnen ook uit de serviceorganisatie zoals P&O, ICT, CM en Facilitair van aard zijn.

Hierbij werk je nauw samen met de tactisch inkoopadviseur, de project- en contractmedewerker, opdrachtgevers, decentrale leveranciersmanagers en ondersteunende teams.

Over het bedrijf

Landstede Groep biedt onderwijs voor jong en oud. Ze heeft 44 kleinschalige vestigingen, van Harderwijk tot Hardenberg en van Lelystad tot Raalte. Ze biedt voortgezet onderwijs aan bijna 14.000 leerlingen en mbo-onderwijs aan ongeveer 11.000 studenten. Ze legt actief verbinding en slaat een brug tussen onderwijs, de omgeving en de samenleving.

Inkoop maakt deel uit van de dienst Organisatieondersteuning van Landstede Groep. Vanuit de standplaats Zwolle en dichtbij in de regio levert zij inkoopdienstverlening aan alle scholen van Landstede Groep. Ze sluit aan bij het primaire proces, het onderwijs, zodat ze de klant optimaal van dienst kunt zijn.

Aanbod

 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (bij gebleken geschiktheid volgt een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd)
 • Het betreft een functie waarbij de cao VO van toepassing is
 • Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring
 • Naast het salaris ontvang je 8 % vakantiegeld en 7,4 % eindejaarsuitkering
 • Opbouw van je pensioen bij het ABP en collectieve verzekeringen
 • Aantrekkelijke vakantieregeling

Profiel

Een afgeronde hbo-opleiding met aanvullende inkoopopleiding (Nevi 1, Nevi 2 of vergelijkbaar).

Je hebt werkervaring met het opstellen en begeleiden van inkooptrajecten en bij voorkeur Europese aanbestedingstrajecten.

Tijdens de selectiegesprekken blijkt dat je hoog scoort op de volgende competenties:

 • Proactief
 • Beleid: je hebt een duidelijke visie op inkoopprocessen en vertaalt deze naar strategisch beleid
 • Gevoel voor politiek
 • Integriteit: jouw denken en handelen is open en transparant
 • Ontwikkelgerichtheid: je hebt ambitie en vindt je eigen ontwikkeling belangrijk
 • Professionaliteit: je levert werk van hoge kwaliteit en stelt het belang van de opdrachtgever/klant voorop
 • Communicatieve vaardigheden: je zet afspraken en inkoopplannen helder op schrift en presenteert deze op een overtuigende manier
Deel dit met mijn netwerk: