Contractmanager Beheer & Exploitatie

 • Salarisindicatie Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Bouwkunde en Civiele Techniek
 • Full time/Part time Fulltime
 • Vacaturenummer 9325200
 • Locatie Rosmalen
 • Dienstverband In dienst van opdrachtgever
 • Branche Construction

Samenvatting

Voor Heijmans zijn we op zoek naar een Contractmanager Beheer & Exploitatie.

Heijmans ontwerpt, bouwt en onderhoudt indrukwekkende gebouwen voor opdrachtgevers zoals de Rijksoverheid. Deze gebouwen dienen functioneel te blijven voor het doel waarvoor ze gemaakt zijn. De opdrachtgever heeft hiervoor een budget en specifieke wensen en eisen. Als contractmanager begrijp je de belangen en verwachtingen van deze klant. Je weet hier inhoud aan te geven en dit door te vertalen richting jouw team van contractbeheerders, werkvoorbereiders en servicemonteurs zodat jullie gezamenlijk een optimaal resultaat neerzetten.

Over de functie

Als contractmanager ben je vaak al vanaf de aanbestedingsfase van één of meerdere onderhoudscontracten betrokken. Soms zelfs vanaf het ontwerp van een gebouw. Het gaat om integrale (bouw en techniek), langlopende en complexe onderhoudswerken zoals datacenters en kantoren van de Belastingdienst, maar bijvoorbeeld ook het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Je beoordeelt het financiële plaatje en de inhoud van de kwaliteits- en contractstukken. Je bent hier uiteindelijk eindverantwoordelijk voor. Nadat een contract is gescoord, verifieer je samen met de implementatiemanager de inhoud van de contractdocumenten en stel je de kaders van het onderhoudscontract vast. Samen met een team van specialisten bekijk je hoe de installaties in een gebouw zich gedragen en voorspel je wat er gedaan moet worden om tegen zo min mogelijk kosten een optimaal resultaat te behalen. Wat een optimaal resultaat voor een opdrachtgever betekent, dat is aan jou om te onderzoeken.

Je kent de belangen van jouw klant en kunt deze wensen vertalen naar het team op locatie. Je leert hen begrijpen wat de (financiële) risico’s zijn wanneer een installatie uitvalt of ruimtres in het gebouw niet beschikbaar zijn. Constateer je problemen met een bepaalde installatie of zie je optimalisaties en verbeteringen? Dan ben jij diegene die een verbetervoorstel schrijft en met de klant in gesprek gaat. Zo sta je de ene dag aan het Raad van Bestuur van een ziekenhuis een investeringsvoorstel te presenteren, de volgende dag leg je een servicemonteur uit waarom een hoge staat van onderhoud noodzakelijk is. De grootste kick van jouw werk? Zien dat je team zelfstandig de juiste beslissing neemt waardoor ze de klant naar volle tevredenheid bedienen. Dat je eigenlijk misbaar bent!

Over het bedrijf

Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die de activiteiten vastgoed, woningbouw, utiliteitsbouw, installatietechniek en infra combineert. Door te sturen op kwaliteitsverbetering, integrale projecten, duurzaamheid en winstgevendheid realiseert ze toegevoegde waarde voor haar klanten.

De afdeling Beheer & Exploitatie is gevestigd op het hoofdkantoor in Rosmalen. Ze houdt zich bezig met het verwerven, managen en beheren van landelijke complexe integrale beheer- en onderhoudscontracten. Ook ondersteunt ze regionale kantoren met calculaties, onderhoudsstrategieën en implementatietrajecten. Als Contractmanager werk je binnen de afdeling samen met de tendermanager die zorgt voor de klantaanbiedingen, de implementatiemanager die verantwoordelijk is voor de implementatie van een contract en een team van adviseurs en maintenance engineers die jou van de beste adviezen voorzien. Voor jouw contracten werk je altijd samen met collega’s vanuit de regiokantoren. Specifiek voor deze vacature zullen dit met name de regiokantoren Rotterdam en Leiden zijn. Als teamlid van de afdeling Beheer & Exploitatie is het tevens jouw verantwoordelijkheid om de kennis en kunde in de regionale vestigingen te versterken. Je bent altijd op zoek naar verbeteringen en procesoptimalisatie zodat jullie het gezamenlijke doel kunnen halen, namelijk het beste servicebedrijf van Nederland zijn!

Aanbod

Heijmans biedt medewerkers een inspirerende en uitdagende werkomgeving waarin je de kans krijgt je verder te verdiepen in je eigen vakgebied. Daarbij zijn allerlei loopbaanopties en carrièrepaden mogelijk. Ze ondersteunt en stimuleert haar medewerkers onder meer via de Heijmans Academie en de samenwerking met technische universiteiten. Daarnaast heeft ze aandacht voor jouw persoonlijke drijfveren en voor een goede werk-privébalans.

Profiel

Je hebt affiniteit met bouw en techniek en begrijpt de belangen van de klant en de eindgebruikers van een gebouw. Met jouw financiële kennis bewaak je de meerjarenbegroting van het contract en rapporteer je over de voortgang aan de directie. Je hebt het talent om mensen mee te krijgen en te overtuigen van de beste oplossing tegen de minste risico’s. Je weet mensen in hun kracht te zetten en met plezier naar het werk te laten gaan.

Verder heb je:

 • Hbo werk- en denkniveau
 • Minstens 5 jaar werkervaring als Contractmanager of in een vergelijkbare functie
 • VCA-VOL. Heb je dit niet? Dan kun je bij ons je certificaten halen
 • Een rijbewijs B
 • Jij beheerst de Engelse taal (C1-niveau). Er zijn namelijk internationale contracten waarbij het gewenst is dat je met de gebruikers in het Engels over een gebouw kunt communiceren
Deel dit met mijn netwerk: