Interim Business Controller

  • Vakgebied Finance
  • Full time/Part time Fulltime
  • Vacaturenummer 9559400
  • Locatie Amsterdam
  • Dienstverband Interim / ZZP
  • Branche Finance

Samenvatting

Voor Invest-NL in opbouw heb jij als senior business controller een belangrijke rol voor de opbouw en toekomst van Invest-NL. Je vertaalt de strategie naar een gedegen businessplan en begroting, en bent verantwoordelijk voor een adequate planning-en-controlcyclus om de doelen en ambities van NIA/Invest-NL te realiseren. Belangrijk, want in tegenstelling tot NIA staat Invest-NL vanaf medio 2019 los van de Rijksoverheid.

Over de functie

Taken als het opstellen en coördineren van periodieke managementrapportages, inclusief KPI’s, vallen niet weg te denken in jouw functie. Je weet een overtuigend advies te koppelen aan je analyses, waardoor je je rol onmisbaar maakt. Als senior controller heb je dan ook een divers takenpakket en ben je breed inzetbaar. Naast het opstellen van het businessplan, de begroting en het coördineren van interne analyses, ben je een businesspartner voor onder andere de entiteiten Ontwikkeling en Financiering. Je analyseert maand-, kwartaal- en jaarcijfers van NIA/Invest-NL zelf en van significante deelnemingen waarin Financiering aandelenbelangen heeft. Daarnaast ondersteun je — en zet je jouw expertise in — bij het beoordelen van businesscases, meerjarige planningen en financieringen. Het Nederlands Investerings Agentschap (NIA) gaat medio 2019 over naar Invest-NL. De organisatie richt zich op het financieren van en investeren in projecten met een maatschappelijke impact en innovatieve scale-ups. Denk daarbij aan thema’s als financiering en/of investeringen van kansrijke nationale ondernemingen, maar ook aan strategische infrastructuur, de transitie naar duurzame energie, het efficiënt (her)gebruik van grondstoffen, onderzoek en innovatie. Haar financiële experts zijn thuis in nationale en Europese financiële regelingen en programma’s, en in complexe financiële structurering. Het Nederlands Investeringsagentschap is momenteel gevestigd in Amsterdam.

Over het bedrijf

Het Nederlands Investerings Agentschap — vanaf medio 2019 Invest-NL — helpt ondernemingen en projecten die economisch of maatschappelijk het verschil kunnen maken. Ben jij een ervaren en gedreven senior controller? Invest-NL geeft je de kans om bij te dragen aan concrete, financierbare investeringsprojecten voor een duurzame toekomst. Voor het Nederlands Investerings Agentschap (NIA) heb jij als senior business controller een belangrijke rol voor de opbouw en toekomst van Invest-NL. Je vertaalt de strategie naar een gedegen businessplan en begroting, en bent verantwoordelijk voor een adequate planning-en-controlcyclus om Invest-NL in opbouw helpt ondernemingen en projecten die economisch of maatschappelijk het verschil kunnen maken. Ben jij een ervaren en gedreven senior controller? Invest-NL biedt je de kans om bij te dragen aan concrete, financierbare investeringsprojecten voor een duurzame toekomst.

Aanbod

  • Start 9 december 2019 t/m 31 januari 2020
  • Optie op verlenging na 31 januari
  • 36 uur per week

Profiel

Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring in een soortgelijke functie bij een investeringsfonds, bank, verzekeraar en/of een corporate-financekantoor.

Je hebt wo-niveau en een afgeronde opleiding algemene economie, (bedrijfs)economie of bestuurskunde met economische variant, aangevuld met registercontroller (RC) of registeraccountant (RA).

Je hebt kennis van en ervaring met het toepassen van verslaggevingsvoorschriften. Je hebt uitstekende communicatie- en rapportagevaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Je hebt een analytisch denkvermogen, bent proactief en pragmatisch. Je bent oplossingsgericht, flexibel en omgevingsbewust. Je kunt goed plannen en organiseren en werkt resultaatgericht.

Deel dit met mijn netwerk: