Commercieel Manager

 • Salarisindicatie Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Construction & Civil Engineering
 • Full time/Part time Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10001489
 • Locatie Geleen
 • Dienstverband In dienst van opdrachtgever
 • Branche Construction

Samenvatting

Voor Heijmans zijn we op zoek naar een Commercieel Manager voor Zuid-Limburg!

Als Commercieel manager zit het netwerken in je bloed. Je vindt het leuk om klanten aan je te binden en met jouw kennis van de markt weet jij de behoefte van klanten te doorgronden, analyseren en te vertalen in concrete oplossingen. Als commercieel manager in de regio Geleen ben jij hét gezicht van Heijmans.

Over de functie

Als commercieel manager ben je verantwoordelijk voor het verkrijgen, houden en verbreden van de klantportfolio binnen de specifieke groep aan klanten en prospect in de regio.

Je zit om tafel met gebouweigenaren en directeuren van facilitaire bedrijven zoals grote corporaties of ziekenhuizen. Je kent de markt goed en hebt je eigen regionale netwerk, je denkt vanuit de business van de klanten en spreekt hun taal. Zo kun hen overtuigen van het feit dat onderhoud niet alleen een kostenpost hoeft te zijn, maar juist een meerwaarde kan worden, zowel voor het gebouw als voor medewerkers.

Centraal staat de klantwerkwijze écht te doorgronden, samen tot oplossingen komen. Daarin zoveel mogelijk gebruikmakend van nieuwe, innovatieve concepten zoals de aanpak met BeSense (connected buildings), verduurzaming, Heijmans Energie en Safety&Security.

Jij bent verantwoordelijk voor de verwerving van projecten en onderhoudscontracten bij nieuwe klanten en groei bij reeds bestaande relaties. Leiden je werkzaamheden tot een offerte, dan maak je onderdeel uit van het tenderteam. Scoren we, dan vieren ze dit samen.

"Verbeteren, verslimmen, verduurzamen.", dat is de strategie van Heijmans. Maar wat betekent dit voor de opdrachtgevers? Dit leg jij uit. Je zet de koers uit en brengt dit over op je team. Vanaf het moment van acquisitie tot en met het moment van gunning zit jij overal bovenop. Samen gaan jullie voor uitmuntende en onderscheidende kwaliteit. Jij levert zodoende een wezenlijke bijdrage aan onze ambitieuze omzetgroei van regio Geleen.

Nieuwsgierig naar je toekomstige collega’s? Loop eens met ze mee!

Over het bedrijf

Heijmans is groot, maar toch ook klein. En goed in wat ze doen. Van advies, ontwerp en realisatie tot onderhoud en beheer. Hier worden ze alleen nog maar beter in. De focus ligt namelijk op verbeteren, verslimmen en verduurzamen zo dragen zij bij aan een gezonde leefomgeving. Dit doet Heijmans door te kijken vanuit de ogen van de eindgebruikers van gebouwen die ze realiseert, beheert en onderhoudt. Hun welzijn en wensen staan altijd voorop. Net als veiligheid. Ze zet grote digitale stappen, biedt data-gedreven diensten, gaan voor 100% circulair en energie neutraal bouwen en wilt de beste werkgever zijn in de sector. De kracht van Heijmans? Samenwerken en altijd naar elkaar blijven luisteren. Met plezier naar je werk gaan en de vrijheid om mee te denken vinden wij belangrijk. Net als jouw verantwoordelijkheidsgevoel voor het werk dat je doet. Wil je jezelf verder ontwikkelen? Jij bent de regisseur van je eigen loopbaan.

Heijmans Utiliteit, regio Limburg: dat is jouw speelveld. Met als thuisbasis het regiokantoor in Geleen. Als je bij het kantoor binnenstapt, merk je het meteen. Iedereen – van monteur tot regiomanager – gaat hier gemoedelijk en collegiaal met elkaar om. Plezier vinden ze belangrijk, in het werk en met elkaar. Naast een professionele inbreng geloven zij in betrokkenheid, vertrouwen, team en persoonlijke ontwikkeling. De lijnen zijn kort en er is volop ruimte om je ambities waar te maken en je ondernemerschap uit te bouwen. Als commercieel manager werk je veel samen met de regiomanager en de manager B&O, manager projecten, het bedrijfsbureau en het team van klantmanagers.

Aanbod

Heijmans biedt medewerkers een inspirerende en uitdagende werkomgeving waarin je de kans krijgt je verder te verdiepen in je eigen vakgebied. Daarbij zijn allerlei loopbaanopties en carrièrepaden mogelijk. Ze ondersteunen en stimuleren de medewerkers onder meer via de Heijmans Academie en samenwerking met technische universiteiten. Daarnaast hebben ze aandacht voor jouw persoonlijke drijfveren en een goede werk-privébalans. 

 • Een goed salaris. Dit wordt gebaseerd op basis van je leeftijd, capaciteiten en prestaties. Heijmans begrijpt dat goede mensen een goed salaris verdienen.
 • Een smartphone, een laptop en een auto van de zaak.
 • Een prettige werksfeer: als collega’s staan ze altijd voor elkaar klaar en komen ze regelmatig samen om onze successen te vieren.
 • Goede balans tussen werk en privé: we zorgen voor elkaar, het is in overleg mogelijk om thuis of vanuit een andere locatie te werken.
 • Een warm welkom: je krijgt letterlijk een Heijmans-welkomstpakket. Tijdens twee introductiedagen maak je uitgebreid kennis met het bedrijf, daarna volg je drie maanden een inwerktraject. Jouw persoonlijke buddy wijst je de weg en beantwoordt je vragen.
 • Veel groeimogelijkheden, onder meer via de eigen Heijmans Academie en via praktijkgerichte trainingen, gegeven door je eigen professionele collega’s.
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao bouw en een goede pensioenregeling.

Profiel

Klantgericht als je bent, schakel je makkelijk met diverse typen relaties op verschillende (beslis)niveaus. Je achterhaalt het echte probleem en denkt actief mee in de oplossing. Je hebt ruime ervaring met key account management in een B2bB-omgeving, bij voorkeur met een link naar techniek. Je bent een echt teamspeler en vindt het leuk om nieuwe oplossingen samen te bedenken en deze ook proactief verder in de markt te zetten.

Ambitie en ondernemerschap, dat zijn eigenschappen die jou op het lijf geschreven zijn. Afwachten is niet jouw stijl. Zie jij kans om meer uit een contact te halen? Dan ga je daarvoor en neem je het initiatief. Hierachter schuilt een duidelijke visie, gecombineerd met een sterk marktinzicht.

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo- of wo-opleiding. Een technische opleiding is niet vereist, aantoonbare kennis en affiniteit met techniek wel.
 • Minimaal 5 jaar sales ervaring in een B2B-omgeving.
 • Een actief netwerk in de regio Limburg dat je uitbreidt in deze zelfstandige functie.
 • Je denkt in (totaal)oplossingen voor de klant en daarmee breder dan alleen producten, beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, een goed analytisch vermogen en je werkt secuur.
 • Bij voorkeur beheers je ook de Engelse en Duitse taal in woord en schrift.
Deel dit met mijn netwerk: