Category Manager

 • Salarisindicatie Goede arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Procurement
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-09642000
 • Locatie Valkenswaard
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Manufacturing

Samenvatting

Ben jij een enthousiaste, ondernemende en internationaal georiënteerde inkoopprofessional? Kun je met jouw verfrissende blik verbeteringen realiseren aan tactische en strategische inkoopprocessen? Dan is dit de functie voor jou!

Over de functie

Als Category Manager ben je verantwoordelijk voor de inkoop van RVS lange producten. Je sluit contracten met leveranciers. Binnen deze rol maak je steeds een goede afweging over welk deel van het assortiment gekocht wordt binnen Europa en welk deel buiten Europa. Hierbij houdt je rekening met factoren die internationaal van invloed kunnen zijn, zoals wisselende grondstofprijzen, wisselkoersen, importheffingen et cetera. Ook is het in deze functie van belang dat je voortdurend de juiste afweging maakt tussen prijs, risico’s en performance van leveranciers. Je doet dit op een zonige manier dat de voorraadbeschikbaarheid van MCB op het juiste niveau blijft. Op een energieke en correcte wijze sta je leveranciers te woord en de afspraken met hen leg je vast in het systeem. Het creëren van kansen en deze vertalen naar mogelijkheden voor de organisatie is je tweede natuur. Door een goede afstemming en communicatie met de operationele en logistieke afdelingen optimaliseer je de handlingsprocessen en kosten. Je levert je bijdrage aan de afhandeling van klachten, volgt de ontwikkelingen in de markt en onderneemt hierop adequate acties. Tot slot neem je deel aan of ben je kartrekker van een aantal strategische inkoopprojecten.

Over het bedrijf

MCB is dé ketenpartner in metaal die toegevoegde waarde creëert door onderscheidende oplossingen aan te bieden. Vanuit het hoofdkantoor in Valkenswaard begeleidt de MCB Group haar werkmaatschappijen in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Deze werkmaatschappijen zijn hoofdzakelijk actief als groothandel en Service Center in metalen, waaronder staal, roestvast staal, aluminium, koper en messing. Een belangrijke toegevoegde waarde vormt de uitvoering van klantspecifieke opdrachten in onder andere het Service Center en het Centrum Productie Bewerkingen. Binnen de MCB Group zijn meer dan 900 medewerkers werkzaam.

MCB Nederland is een dynamische handelsorganisatie die deel uitmaakt van de internationale MCB Group. Op metaalgebied is MCB de intermediair tussen klanten en kwaliteitsleveranciers uit de hele wereld. Het brede en diepe assortiment in combinatie met de gemotiveerde, kwaliteitsbewuste en klantgerichte medewerkers maken dat MCB al decennia lang een gewaardeerde partner is van de metaalverwerkende industrie.

Aanbod

MCB Nederland biedt je een afwisselende baan met veel vrijheid, ruimte voor ondernemerschap en dynamiek in een succesvolle en volop in ontwikkeling zijnde organisatie. Je werkt in een team van enthousiaste collega’s, waar jouw talent gewaardeerd wordt. Een baan bij MCB betekent - naast het pakket van een goed salaris, bonus, leaseauto, pensioenregeling en 34,5 vakantiedagen - veel vrijheid en kansen om je zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te ontwikkelen.

Profiel

Wij zijn op zoek naar een daadkrachtige Category Manager die zijn of haar sporen al heeft verdiend in het inkoopvak. Je bent sterk resultaatgericht, bezit goede communicatieve vaardigheden en realiseert een optimalisatie van de inkoop vanuit de inkoopstrategie. Verder ben je flexibel, accuraat en stressbestendig. Je ziet het als een uitdaging om, samen met je collega’s, te werken aan het uitbouwen van het succes van het team. We zoeken een echte teamspeler met een goede dosis humor.

Wat verwachten we van jou?

 • Je hebt afgeronde hbo- of wo-opleiding
 • Je hebt 3-10 jaar ervaring en ambitie en potentie je verder te ontwikkelen binnen MCB
 • Je hebt inkoopervaring in een technische en commerciële omgeving op tactisch niveau
 • Kennis van de metaalbranche en de materialen is een pre
 • Bij voorkeur heb je ervaring in een internationaal speelveld
 • Je beheerst de Nederlandse, Engelse en bij voorkeur Duitse taal uitstekend in woord en geschrift
 • Je beschikt over uitstekende onderhandelingsvaardigheden en bent analytisch en cijfermatig sterk
Deel dit met mijn netwerk: