Senior Projectmanager Energy Storage

 • Salarisindicatie Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Engineering
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10000202
 • Locatie Almere
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Energy, Gas, Water, Construction

Samenvatting

Vind je het een uitdaging om integrale, complexe projecten te managen en wil je met Alfen’s sterke positie in energieopslag meewerken aan duurzame oplossingen voor het elektriciteitsnetwerk?

Voor Alfen zijn we op zoek naar een Senior Projectmanager Energy Storage met leidinggevende capaciteiten. Lees dit artikel over de groei van Alfen. 

Over de functie

De opkomst van windmolenparken en zonnepanelen heeft een enorme impact op het elektriciteitsnetwerk. Het netwerk moet steeds slimmer worden. TheBattery, Alfen’s energieopslagsysteem biedt hier een oplossing voor. TheBattery balanceert de energie vraag en aanbod en helpt zo om forse infrastructurele investeringen in het elektriciteitsnetwerk te voorkomen.

Als Senior Projectmanager Energy Storage werk jij aan de integrale projectuitvoering van Alfen's internationale energieopslag projecten, veelal grootschalig, complex en innovatief van karakter. Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van deze projecten volgens scope, planning en budget. Belangrijke aspecten zijn het aansturen van het projectteam, contractmanagement en intensief klantcontact. Je senioriteit zorgt ervoor dat je goed weet te schakelen tussen operationele afdelingen op het ene moment en financiële of juridische aspecten het andere moment.

Hoofdtaken

 • Realiseren van de doelstellingen van het (internationale) project conform de overeenkomst met de opdrachtgever en nemen van passende maatregelen bij afwijkingen.
 • Samenstellen, leiden en aansturen van (internationale) projectteams.
 • Voorzitten en bijwonen van projectvergaderingen, het onderhouden en coördineren van de contacten met de opdrachtgever, het projectteam, externe derde partijen, afstemming van de werkzaamheden op locatie en/of interne organisatie.
 • Laten vervaardigen van engineering (tekeningen, schema’s, technische specificaties en berekeningen).
 • Bewaken van kwaliteit, veiligheid en overige eisen gesteld aan de realisatie van het project.
 • Voeren van financieel beheer over de toegewezen projecten, laten voeren van de projectadministratie en organiseren van logistieke aspecten.

Over het bedrijf

Het Nederlandse Alfen opereert internationaal in het hart van de energietransitie, als specialist in energieoplossingen voor de toekomst. Met haar 80 jarige historie biedt Alfen een unieke combinatie van activiteiten. Alfen ontwerpt, ontwikkelt en bouwt slimme elektriciteitsnetwerken, energieopslagsystemen en oplaadsystemen voor elektrische auto's en brengt deze samen in geïntegreerde systemen om te voldoen aan de elektriciteitsvraagstukken van haar klanten. Alfen heeft marktleidende posities in Nederland en groeit snel in het buitenland, waarbij het profiteert van haar 'firstmover advantage'.

TheBattery Energy Storage

De mogelijkheid en de capaciteit van opslag van elektriciteit zal in de komende jaren een cruciale rol spelen in onze energievoorziening. Omdat steeds meer bedrijven en particulieren duurzame energie opwekken en meer mensen kiezen voor elektrische auto’s verandert de belasting van het elektriciteitsnet en wordt deze onvoorspelbaarder. Met TheBattery, Alfen’s oplossing voor energieopslag, kunnen deze pieken en dalen worden opgevangen, waarmee grote investeringen in het net niet nodig zullen zijn. Daarnaast is TheBattery een uitstekende keuze voor wie wil handelen in energie of een autonoom elektriciteitsnet wil opzetten in combinatie met bijvoorbeeld zonne- of windenergie.

Met een uitgebreid portfolio aan intern ontwikkelde producten en uitgebreide ervaring als systeemintegrator, faciliteert Alfen het elektriciteitsnetwerk van de toekomst: betrouwbaar, duurzaam en innovatief.

Aanbod

Naast een uitdagende en inspirerende werkomgeving biedt Alfen een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, waarin loopbaanontwikkeling en opleiding een belangrijke rol spelen. Je krijgt alle ruimte om je in een innovatieve en groeiende organisatie te ontwikkelen en door te groeien. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.

Profiel

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting Energietechniek, Elektrotechniek, Technische Bedrijfskunde.
 • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare rol in het uitvoeren van (internationale) technische, complexe projecten.
 • Je hebt aantoonbare projectmanagement en contractmanagement ervaring op complexe, multidisciplinaire projecten
 • Ervaring met het aansturen van een team in een technische omgeving is een sterke pre
 • Idealiter heb je kennis van en ervaring met middenspanning en/of hoogspanning
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal vloeiend, Duits is een pre
 • Je bent communicatief sterk, ondernemend en sterk in stakeholdersmanagement
Deel dit met mijn netwerk: