Skip to main

Digitale Overheid

Werk als IT-specialist, terwijl je cursussen en trainingen volgt die je versneld 100% professional maken.

Meld je aan
Digitale Overheid Hero Large 1056X1056

Over het traineeship

Met het Talent Development Program Digitale Overheid ontwikkel jij je tot IT-specialist bij de rijksoverheid. Je werkt jezelf in één jaar tijd omhoog tot 100% volleerd IT-professional, door onze combinatie van werkervaring, professionele vaardigheidstrainingen en uitgebreide persoonlijke begeleiding. Op deze pagina ontdek je alles over dit traineeship.

Talent Development Program Digitale Overheid

Dit werk-leerprogramma is méér dan alleen een traineeship. Je leert technische, soft- én business-skills aan. Ook staat een gecertificeerde coach je bij gedurende het hele traject. Door de combinatie van doelgericht skills aanleren en echte werkervaring, ontwikkel je jezelf binnen een jaar tot volleerd IT-professional. Vandaar de naam Talent Development Program. 

Je werkt aan complexe IT-projecten bij een overheidsorganisatie uit ons uitgebreide netwerk. Denk bijvoorbeeld aan DUO, Dictu, CJIB en de Belastingdienst. 

De functies en projecten zijn erg divers, waardoor we inspirerende traineeships aanbieden voor allerlei soorten IT-professionals. Dus ook voor jou. Je groeipad ligt open om samen met ons in te richten. Kies jij voor specialiserende of juist verbredende werkervaring? We bespreken graag persoonlijk welk bedrijf en welke functie het best aansluiten op jouw karakter en ambities.

De specifieke technical skills-opleidingen zijn afhankelijk van de overheidsinstelling en het project. We werken samen met bekende opleidingspartners, waar je in veel gevallen officiële certificaties behaalt. Zo heb jij gegarandeerd een gestroomlijnd en doelgericht leerproces in het IT-expertiseveld van jouw keuze.

In overleg met de opdrachtgever kies je uit een breed scala trainingen die aansluiten op jouw gekozen functie. Het aanbod is groot, zodat we allerlei soorten IT’ers kunnen helpen groeien. Via officiële opleidingsinstanties leer je over bijvoorbeeld effectief communiceren en beïnvloeden, assertiviteit, leidinggeven, presenteren met storytelling, adviesvaardigheden en/of onderhandelen.

Door te trainen maak je doelgerichte verdiepingsslagen in jouw functie. Alles om jou binnen één jaar een allround ontwikkelde, goed samenwerkende professional te maken.

Jaar 1: ‘Ik’ Jaar 2: ‘Ik & de ander’
 • Effectief communiceren & DISC
 • Sterk en vitaal aan het werk
 • Timemanagement
 • Assertief op het werk
 • Persoonlijke kracht en uitstraling
 • Krachtiger presenteren met storytelling
 • Vergroot je emotionele intelligentie (EQ)
 • Positioneren + netwerken in nieuwe organisatie
 • Effectief beïnvloeden en samenwerken
 • Grip op je werk door beter projectmatig werken
 • Adviesvaardigheden
 • Politiek in organisaties
 • Klantgericht handelen
 • Leidinggeven zonder macht
 • Onderhandelen
 • Creativiteit & resultaat

Persoonlijke coachingsessies maken je leertraject compleet. Met een persoonlijk ontwikkelingsplan als leidraad, leer je in deze sessies samen met een NOBCO-coach te werken vanuit jouw talenten en ambities.

Tijdens intervisiesessies ontmoet je je medetrainees. Je leert van hun opgedane ervaringen door groepsgewijs uitdagingen, tips en learnings te delen.

Ons aanbod

Als we je selecteren voor dit Talent Development Programme ben jij één van onze high-potentials, waarin we geloven en waarop we vertrouwen. Dat vertrouwen geven we je onder meer in de vorm van een contract voor in elk geval de duur van jouw traineeship.

Na afloop van het Traineeship Digitale Overheid, treedt 95% van de deelnemers in vaste dienst bij de instelling waar ze werkervaring opdoen.

 • Vanaf dag één salaris via YER
 • Minimaal 25 vakantiedagen
 • 8,33% vakantietoeslag
 • Reiskostenvergoeding
 • Technisch trainingsbudget van € 6.000 voor 2 jaar
 • Uitgebreide coaching en begeleiding
 • Uitdagende, inspirerende en belangrijke IT-projecten
 • Horizontale en verticale doorgroeimogelijkheden

Wie ben jij?

Je bent ambitieus, gedreven en in het bezit van een IT- of bèta-bachelor dan wel master. Je bent nooit klaar met zelfontwikkeling en wil graag starten in een overheidsorganisatie met veel toekomstperspectief, goede arbeidsvoorwaarden en uitdagende projecten.

Onze expertise is je springplank

YER is sinds 1987 actief als arbeidsbemiddelaar. Sindsdien groeiden we uit tot een internationale speler met grote netwerken in allerlei werkvelden, waaronder de IT-sector. 

Vanuit onze diepgaande arbeidsmarktkennis denken we actief mee met ieders ambities, en creëren creatieve oplossingen voor actuele issues. Talent Development Programs zijn een voorbeeld van zo’n oplossing, waarmee bedrijven en professionals ambities bereiken door de expertise van YER voor ze te laten werken.

Sinds 2017 leidden we ruim 550 trainees succesvol op. Ben jij de volgende die onze expertise inzet als springplank voor carrièresucces?

Geïnteresseerd?

Ben je enthousiast over dit Talent Development Program? Laat dan je gegevens achter, waarna wij contact met je opnemen.

Nog vragen? Neem contact op met:

K
Koen Gruis
Ik werkte voordat ik in 2023 startte bij YER onder meer als consultant en accountmanager. Ik ben bijna altijd vrolijk, luister goed naar...
Maak kennis met Koen
Tijs Blankenvoorde
Als recruiter automotive engineering bij YER help ik je als recente afstudeerder aan carrièrekansen. Omdat ik zelf niet al te ver terug in...
Maak kennis met Tijs
Sabrina Vermaesen
Nadat ik als salesconsultant ervaring heb opgedaan binnen diverse sectoren, richt ik me bij YER op het ruimtelijk domein. Ons team bemiddelt...
Maak kennis met Sabrina
R
Roel Jansen
Ik studeerde Commerciële Economie en deed voor mijn start bij YER in 2023 vijf jaar ervaring binnen de arbeidsbemiddeling. Als energiek,...
Maak kennis met Roel
Peter Thissen
Ik heb geschiedenis gestudeerd en ben gepromoveerd in de letteren en theologie. Mijn ervaring in de arbeidsbemiddeling startte in 1997. Tot...
Maak kennis met Peter
Laila van de Hoef
Ik studeerde psychologie en werkte onder meer in HR en als recruiter van IT-professionals. Gaandeweg ontdekte ik mijn passie voor...
Maak kennis met Laila
Remco Bette
Ik heb al meer dan 15 jaar ervaring in de arbeidsbemiddeling en dat voel je in de samenwerking terug. Met mijn open persoonlijkheid,...
Maak kennis met Remco
Lars den Ouden
Na mijn bachelor Bedrijfskunde stippelde ik met een minor Recruitment en een daaropvolgende recruitmentstage mijn carrièrepad al uit. In...
Maak kennis met Lars