Skip to main

IT Professionals

Wil jij een uitgebreide oriëntatie op wat nou echt bij jou past? Kies dan voor het Talent Development Program IT Professionals. Je werkt bij een van onze toonaangevende opdrachtgevers en volgt gelijktijdig een opleidingsprogramma waarin jouw IT-ontwikkeling centraal staat. Mét vanaf dag één een contract.

Meld je aan
Hero Large Algemeen (5) 1056X1056px Squooshed

Over het traineeship

In dit traineeship werk je als IT-specialist bij een organisatie uit ons ruime netwerk, terwijl je onder werktijd cursussen en trainingen volgt die jou versneld 100% professional maken. Na dit twee jaar durend traineeship treedt 95% van de deelnemers in vaste dienst bij het bedrijf waar ze werkervaring opdoen. Via deze pagina ontdek je alles over dit traineeship.

Talent Development Programme IT Professionals


Ons programma is méér dan alleen een traineeship. Je leert technical, soft én business skills aan. Ook staat een gecertificeerde coach je bij gedurende het hele traject. Door de combinatie van doelgericht skills aanleren en echte werkervaring, ontwikkel je jezelf binnen twee jaar tot volleerd IT-specialist. Vandaar de naam Talent Development Program. 

Je werkt aan complexe IT-projecten bij een bedrijf uit ons uitgebreide netwerk. Aan het begin als junior, maar gaandeweg jouw groei in het traineeship ook in meer seniorrollen. Je werkt namelijk fulltime en volgt trainingen waarmee je jezelf versneld ontwikkelt.

De functies en projecten zijn erg divers, zodat we aan allerlei soorten IT-professionals inspirerende traineeships kunnen bieden. Dus ook aan jou. Je groeipad binnen dit traineeship ligt open om samen met ons in te richten. Kies jij voor specialiserende of juist verbredende werkervaring? We bespreken graag persoonlijk welk bedrijf en welke functie het best aansluiten op jouw karakter en ambities.

Je krijgt van ons een opleidingsbudget van € 6.000, ofwel € 3.000 per jaar. De specifieke technical skills-opleidingen die je kiest zijn afhankelijk van je gewenste functie en het bedrijf waaraan je gaat werken. Naar aanleiding van jouw ambities en karakter kiezen we samen een goedpassende opdrachtgever en project. Daarna bepalen we samen welke technische trainingen hierin voor jou het meeste effect zullen hebben.

We werken samen met gerenommeerde opleidingspartners, waar je in veel gevallen officiële certificaties behaald voor de gevolgde opleidingstrajecten.

Je kiest tijdens dit traineeship uit de onderstaande soft en business skills-trainingen, aangeboden door Boertien Vergouwen Overduin. Je selecteert zelf de trainingen die passen bij jouw wensen en ambities.

Jaar 1: ‘Ik’ Jaar 2: ‘Ik & de ander’
 • Effectief communiceren & DISC
 • Sterk en vitaal aan het werk
 • Timemanagement
 • Assertief op het werk
 • Persoonlijke kracht en uitstraling
 • Krachtiger presenteren met storytelling
 • Vergroot je emotionele intelligentie (EQ)
 • Positioneren + netwerken in nieuwe organisatie
 • Effectief beïnvloeden en samenwerken
 • Grip op je werk door beter projectmatig werken
 • Adviesvaardigheden
 • Politiek in organisaties
 • Klantgericht handelen
 • Leidinggeven zonder macht
 • Onderhandelen
 • Creativiteit & resultaat

 

 

Persoonlijke coachingsessies en intervisiesessies maken je leertraject compleet. Met een persoonlijk ontwikkelingsplan als leidraad, leer je in de coachingsessies samen met een NOBCO-coach te werken vanuit jouw talenten en ambities. Tijdens intervisiesessies ontmoet je medetrainees. Je leert van elkaars opgedane ervaringen door groepsgewijs uitdagingen, tips en learnings te delen.

Ons aanbod

Als we je selecteren voor dit Talent Development Program ben jij één van onze high-potentials, waarin we geloven en waarop we vertrouwen. Dat vertrouwen geven we je onder meer in de vorm van een contract voor onbepaalde tijd. Na afloop van het tweejarig Traineeship IT Professionals, treedt 9 van de 10 deelnemers in vaste dienst bij het bedrijf waar ze werkervaring opdoen.

 • Vanaf dag één salaris via YER
 • Minimaal 25 vakantiedagen
 • 8,33% vakantietoeslag
 • Reiskostenvergoeding
 • Technisch trainingsbudget van € 6.000 voor 2 jaar
 • Uitgebreide coaching en begeleiding
 • Uitdagende, inspirerende en belangrijke IT-projecten die goed zijn voor je cv
 • Horizontale en verticale doorgroeimogelijkheden

Wie ben jij?

Je bent ambitieus, gedreven en in het bezit van een IT- of bèta-bachelor dan wel master. Je bent nooit klaar met zelfontwikkeling en wil graag starten in een organisatie met veel toekomstperspectief.

Jouw professionele hart gaat sneller kloppen van complexe IT-vraagstukken. Verdere belangrijke persoonlijke eigenschappen hangen samen met de organisatie en functie die jij kiest. We leren je daarom graag persoonlijk kennen, om je vervolgens een passend persoonlijk traineeship te bieden.

Over ons

YER is sinds 1987 actief als arbeidsbemiddelaar. Sindsdien groeiden we uit tot een internationale speler met uitgebreide netwerken in diverse werkvelden, waaronder de IT-sector.

YER denkt actief mee met organisaties en creëert op maat gemaakte oplossingen voor actuele issues in de arbeidsmarkt. Talent Development Programs zijn een voorbeeld van zo’n oplossing, waarmee we zowel bedrijven als hoogopgeleide young professionals bedienen met maatwerk.

Geïnteresseerd?

Ben je enthousiast over dit Talent Development Program? Laat dan je gegevens achter, waarna wij contact met je opnemen.

Nog vragen? Neem contact op met:

Heleen Hox
'Binnen YER ben ik sinds 2015 als Teamlead werkzaam voor het vakgebied Insurance. Hierbij houd ik mij voornamelijk bezig met het...
Maak kennis met Heleen
Ken van Mierlo
Na mijn studie Toegepaste Psychologie werkte ik anderhalf jaar in de arbeidsbemiddeling, voordat ik in 2017 begon bij YER. Als Team Lead...
Maak kennis met Ken
P
Parez Shwani
Met een achtergrond in Commerciële Economie en een reeks saleservaringen, ontdekte ik tijdens mijn studie al snel dat de arbeidsbemiddeling...
Maak kennis met Parez
Dirk Ruijs
Vanaf maart 2019 bemiddel ik al IT-posities voor YER, met een promotie naar teamlead en daaropvolgend business unit manager in de afgelopen...
Maak kennis met Dirk
Willem van Schoubroeck
Na de afronding van mijn studie Human Resource Management startte ik in 2021 bij YER. Ik bemiddel kandidaten voor opdrachtgevers in het...
Maak kennis met Willem
Justin Dorst
Na mijn bachelor aan de Hoge Hotelschool in Den Haag werkte ik een aantal jaar in het bankwezen. In 2008 begon ik voortvarend in de werving...
Maak kennis met Justin
Dagmar Schenkel
Met grenzeloze energie en enthousiasme adviseer en werf ik sinds mei 2015 professionals, sinds januari 2019 met de nadruk op het...
Maak kennis met Dagmar
Carlijn van den Broek
Direct na mijn studie Personeel & Arbeid startte ik in 2011 binnen Recruitment. Na diverse functiestappen startte ik in 2017 bij YER,...
Maak kennis met Carlijn
Jasper Tuinhout
Sinds 2016 werk ik binnen IT-recruitment. Ruim drie jaar voor een grote IT-dienstverlener en inmiddels vier jaar bij YER, in functies van...
Maak kennis met Jasper