(Senior) Operations Controller

 • Salarisindicatie Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Finance
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10009538
 • Locatie Rotterdam
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Banking & Insurance, Consultancy, Finance

Samenvatting

Interessante uitdagende positie voor een Finance Business Partner met een passie voor procesverbetering, kwaliteit en risicobeheersing, in een industrie die sterk onderhevig is aan continue aanscherping en verandering van toezichthoudende regelgeving.

Over de functie

De Operations Controller werkt op een proactieve wijze samen met management en team leads van alle COO-afdelingen. Levert vanuit de 1e lijn, binnen een 3 lines of defense model, hands-on support bij het managen van budget/spend, kwaliteit, risico’s, signaleren van mogelijke control issues en het implementeren van nieuwe controls of het aanpassen van bestaande controls. Jouw rol is die van trusted advisor voor zowel teammanagers als senior management en je bent tevens aanspreekpunt en sparringpartner van medewerkers uit de 2e of 3e line of defense.

Meer specifiek:

 • Coördinatie COO Budget Cyclus;
 • Coördinatie binnen het COO-domein van ISAE en SOx Management Testing;
 • Adviseren van MT COO in het implementeren en toepassen van business- en IT-volwassenheid frameworks, bijv. IT maturity op basis van Cobit en (maturity-) improvement programma’s
 • Partner voor team leads van COO-afdelingen bij analyseren en begrijpen waar mogelijk risico- en control issues (kunnen) voorkomen en daar op handelen en actieve bijdrage leveren aan het continu kunnen aantonen van de beheersing van bedrijfsprocessen.

Over het bedrijf

Robeco is een internationale vermogensbeheerder met een breed aanbod aan actieve beleggingen, zowel in aandelen als in obligaties, met een brede groep internationale klanten zowel institutioneel als wholesale. In Nederland heeft Robeco ook een eigen retailkanaal, www.Robeco.nl. Al sinds de oprichting in Rotterdam in 1929 vormt onderzoek de basis voor alles wat Robeco doet. Daarbij wordt pioniersgeest gecombineerd met een bedachtzame aanpak. Robeco gelooft sterk in duurzaam beleggen, kwantitatieve technieken en constante innovatie.

De grote uitdaging in de hele financial services industrie is niet alleen het volledig “in control zijn”, maar dat ook keer op keer aantoonbaar maken. Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor de (senior) Operations Controller, deel uitmakend van de COO office. Dit team ondersteunt alle afdelingen in het COO-domein, zowel op financiële als op operationele processen (30/70) en vormt de interne adviseur voor het management om aantoonbaarheid te organiseren en is ook de “luis in de pels” die via management testing toetst of de beheersing en de aantoonbaarheid daarvan op orde is en aan de hand daarvan het management adviseert over verbeteringen of aanpassingen. Binnen het COO-domein vallen (vrijwel) alle IT en mid- en back-office gerelateerde activiteiten van Robeco, van reporting aan institutionele en wholesale klanten en beleggers en Know Your Customer, klant onboarding en offboarding, tot aan IT-services aan alle afdelingen van Robeco op wereldwijde schaal. Ook toezicht op alle leveranciers en uitbestedingsrelaties van Robeco hoort tot het takenpakket van het COO-domein.

Aanbod

Werken bij Robeco

Robeco gelooft dat gemotiveerde en betrokken medewerkers onmisbaar zijn om klanten goed van dienst te kunnen zijn. Door de jaren heen heeft Robeco beter gepresteerd dan de markt en Robeco wil dit succes dan ook graag delen. Naast een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, biedt Robeco aantrekkelijke carrièrevoordelen voor medewerkers die bijdragen aan dit succes. Medewerkers krijgen alle gelegenheid om het beste uit zichzelf te halen. Zo wordt samengewerkt om de beste resultaten voor de klanten te realiseren. Dit betekent voor jou dat Robeco voortdurend investeert in je ontwikkeling.


Profiel

De “must haves” voor deze positie:

 • Je hebt een opleiding op wo-niveau, aangevuld door relevante vakopleidingen (projectmanagement, RA, RE);
 • Je hebt tussen de 5 en 10 jaar ervaring in een adviserende rol met een stevige basis in financial en operational auditing. Je hebt geleerd voorbij de cijfers naar de onderliggende processen te kijken;
 • De termen ‘internal control/aantoonbare beheersing’ en ‘maturity framework’ zijn jou zeer bekend en je krijgt er energie van om daar zelf mee bezig te zijn en afdelingsmanagement te helpen dat continue te verbeteren;
 • Je bent in staat om te gaan met weerstand en het belang van aantoonbaarheid uit te dragen;
 • Je kan een track record laten zien op het gebied van projectmanagement en/of procesverbetering;
 • Je kan zelfstandig werken.

Persoonlijkheid:

Omdat je te maken hebt met stakeholders op alle niveaus, moet je soepel en effectief kunnen schakelen, en verwachten we ook dat je flexibel en creatief bent. Dat je iemand bent die niet bang is de handen vuil te maken, actief meedoet en niet langs de zijlijn blijft staan. Iemand die steeds de focus houdt op het resultaat. Iemand die transparant is en voortdurend verwachtingen managed en hierdoor de organisatie gedurende het hele proces aangesloten en betrokken houdt. Uiteraard ben je een goede “communicator” zowel in de Nederlandse als in de Engelse Taal.

Deel dit met mijn netwerk: