Manager Applicatieontwikkeling Liteweb

 • Salarisindicatie Uitstekende arbeidsvoorwaarden in een open en informele werksfeer.
 • Vakgebied IT
 • Full time/Part time Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10000782
 • Locatie Boxtel
 • Dienstverband In dienst van opdrachtgever
 • Branche IT & Telecom

Samenvatting

Openbare verlichting is een zéér belangrijk vakgebied in ons dagelijks leven. Stel je maar eens voor dat je ’s avonds de deur uit stapt en alles donker is; je kunt je hier waarschijnlijk niets bij voorstellen. Omdat er altijd voor gezorgd wordt dat er voldoende licht is kunnen jij, jouw familie en vrienden genoeg zien om je prettig en veilig te voelen.

De ontwikkelingen in de verlichting van openbare ruimte gaan razendsnel. Denk bijvoorbeeld aan de komst van led-verlichting, dynamische Smart Lighting verlichtingssystemen, sensoren aan Smart City-lichtmasten en de uitrol van 5G-lichtmasten.

Het beheersysteem Liteweb is hierin essentieel. Liteweb is een softwaresysteem voor het beheren van met name openbare verlichting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het registeren en afhandelen van storingen, vervangen van materialen, monitoren van energieverbruik en aansturen van verlichting. Word jij enthousiast van deze ontwikkelingen en houd je van de dynamiek die hierbij hoort? Lees dan verder…

Over de functie

De Manager Applicatieontwikkeling is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van het systeem Liteweb. Samen met collega’s bedenk je nieuwe functionaliteiten en verbeter je de bestaande functionaliteit en user experience. Je ziet kansen en ontwikkelt een visie voor het systeem.

Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van een jaarplan inclusief (capaciteits)planning en het realiseren daarvan. Ook ben je verantwoordelijk voor de IT-techniek die wordt ingezet, zoals de architectuur van het systeem en de gebruikte technieken: programmeertalen, systeemveiligheid, hosting en meer.

Je bent een meewerkend voorman/vrouw, geeft leiding aan een team van drie medewerkers en levert zelf een hands-on bijdrage. Je bent in staat om inhoudelijk te sparren met collega’s én om jouw team te motiveren en enthousiasmeren.

Meer in detail

 • Je bent verantwoordelijk voor het beheer van het systeem. Je bepaalt samen met de functioneel beheerder de geprioriteerde weekplanning voor het dagelijks beheer en oplossen van issues
 • Je bent verantwoordelijk voor het professionaliseren van het werk, zoals bijvoorbeeld projectmanagement en releasemanagement
 • Je bent verantwoordelijk voor IT-techniek en goed op de hoogte van de kansen en risico’s van nieuwe technieken én hoe je deze technieken implementeert
 • Je kunt op managementniveau sparren over de exploitatie van het systeem en de toekomstige ontwikkeling
 • Je bent in staat om een visie te ontwikkelen door je te verdiepen in de markt voor openbare verlichting, gemeentelijke IT-systemen en de toekomst van de markt. Dit doe je nadrukkelijk samen met jouw collega’s in de business
 • Je bent een ondernemer en je wordt er enthousiast van om Nobralux en haar zusterbedrijf NODR meer te ondersteunen met andere, nieuwe IT-diensten

Doelstellingen na het eerste jaar

 1. Er is een duidelijke agenda inclusief planning voor de ontwikkeling van Liteweb
 2. Je realiseert de afgesproken planning binnen budget
 3. Er wordt gewerkt op basis van een duidelijke architectuur en IT-technische keuzes
 4. De samenwerking tussen de IT-afdeling en de business (m.n. het beheerteam) verloopt soepel en is professioneel georganiseerd

Over het bedrijf

Nobralux B.V. is een adviesbureau op het gebied van openbare verlichting en elektrische objecten in de openbare ruimte. Eigenlijk dus alles met een stekker in de buitenruimte. Nobralux wil de openbare ruimte beter maken. Beter betekent mooier, duurzamer, efficiënter en bovenal veiliger. Nobralux maakt deze missie concreet voor gemeentelijke en provinciale opdrachtgevers.

Nobralux verzorgt het beheer van openbare verlichting voor 55 gemeenten. De 50 collega’s zijn intermediair tussen gemeente, bewoners, aannemer, netwerkbedrijf en leveranciers. De belangrijkste taak van de beheerder is ervoor te zorgen dat het storingsmanagement door de aannemer goed en tijdig wordt verzorgd.

Hiernaast geeft Nobralux advies in de vorm van beleidsplannen en bestekken. Ook het ontwerpen van verlichtingsprojecten, directie voeren en toezicht houden over de uitvoering is een specialisme. Men zorgt ervoor dat de projectmatige vervanging van openbare verlichting goed wordt verzorgd.

Nobralux heeft drie vestigingen in Nederland: Boxtel, Amsterdam en Apeldoorn.

Kernwaarden

De kernwaarden van Nobralux zijn het ethisch kompas en vormen de interne richtlijn voor dagelijks gedrag. Het is een voorwaarde dat deze kernwaarden aansluiten bij jouw persoonlijkheid. De kernwaarden zijn:

Sympathiek: Je toont interesse in collega’s en klanten en straalt daarbij een positieve houding uit. Je bent enthousiast, open en eerlijk.

Deskundig: Je bent leergierig en ontwikkelt je eigen kennis. Je stelt de juiste vragen en luistert naar je (interne) klant. Je geeft begrijpelijk advies en zorgt dat je van toegevoegde waarde bent.

Slagvaardig: Je komt je afspraken na, durft beslissingen te nemen, bent de klant een stapje voor en overziet en plant je werk.

Verbeteren: Je overtreft de verwachtingen van de (interne) klant. Je ontdekt graag (samen) nieuwe dingen. Je geeft ongevraagd advies. Je kent jouw kwaliteiten en verbeterpunten.

Verantwoordelijk: Je ben betrokken bij jouw werk. Je werkt maatschappelijk verantwoord. Je vraagt om hulp. Je doet een stapje extra.

Aanbod

Wat bieden wij?

Nobralux biedt jou een baan voor 40 uur per week in een open en informele werksfeer. Jouw uitvalsbasis is Boxtel (vanaf 2021 Schijndel).

Naast het basissalaris kan op basis van de gehaalde prestaties een variabele beloning worden verkregen. Deze variabele beloning wordt jaarlijks bepaald aan de hand van het bedrijfsdoelstellingen, persoonlijke targets en persoonlijke functioneren.

Daarnaast biedt Nobralux uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, met onder meer een leaseauto en een goede pensioenregeling.

Profiel

Welke ervaring of diploma’s heb je?

Nobralux vindt wie jij bent belangrijker dan wat je hebt geleerd, maar in het beste geval beschik je over de volgende ervaring en diploma’s:

 • Afgeronde technische wo/hbo-opleiding
 • Ervaring met ontwikkeling van (klantgerichte)maatwerkapplicaties
 • Ervaring met verschillende front- en backend-technieken
 • Ervaring met leidinggeven

Functiegerichte competenties

Planning en Organisatie: Je plant je werk en je houdt je aan deze planning. Je hebt inzicht in jouw eigen beschikbare capaciteit.

Leidinggeven: Je kunt individueel en groepsgericht leidinggeven. Je helpt medewerkers met hun persoonlijke ontwikkeling en het team met het behalen van de doelstellingen.

Integriteit: Je houdt je aan de algemeen aanvaarde sociale en ethische normen. Je behandelt mensen met respect, bent objectief en onpartijdig.

Samenwerken: Je werkt goed samen met collega’s en draagt graag bij aan een gezamenlijk resultaat. Je vraagt om input van collega’s en leert daarvan.

Deel dit met mijn netwerk: