Over succesvol samenwerken met YER Legal

“Een échte klik tussen kandidaat en consultant vergroot de kans op succes.”

Voor een goede match kijken Deborah Wijlhuizen en haar Legal team verder dan de cv van een kandidaat. Ze focussen op het totaalplaatje en willen de mens achter de jurist leren kennen. In het volgende interview vertelt een General Counsel over haar samenwerking met YER Legal.

Hoe is het om binnen de juridische wereld te werken?

“Mijn functie als General Counsel bij een vastgoedontwikkelaar is enorm breed en afwisselend. De hoofdmoot is vastgoed, maar ik houd me ook bezig met ondernemingsrecht, arbeidsrechtelijke geschillen en bijvoorbeeld het opstellen van algemene voorwaarden.”

“De juridische en commerciële vraagstukken waar ik mee te maken heb, zorgen ervoor dat elke dag anders is en altijd anders loopt dan je verwacht. Flexibiliteit en stressbestendigheid zijn belangrijke competenties, want soms vraagt een nieuwe kwestie al je aandacht en moet je dus alles waar je op dat moment mee bezig bent uit je handen laten vallen. Ook moet je openstaan voor nieuwe dingen en de bereidheid om te leren is eveneens onontbeerlijk. Dit vak is heel enerverend en dat vind ik juist een van de leukste kanten.”

Hoe ben je in contact gekomen met YER Legal?

“Eigenlijk was ik helemaal niet op zoek naar een nieuwe betrekking, want ik haalde veel voldoening uit mijn interim-opdrachten. Maar toen een oud-kantoorgenoot mij op de vacature wees, was mijn interesse direct gewekt, omdat de functie inhoudelijk bij mijn ervaring aansloot. Vlak daarna benaderde Deborah Wijlhuizen van YER Legal mij met precies dezelfde vacature. Dit deed mij besluiten om toch eens te gaan praten.”

“Het gesprek met Deborah en haar collega Annuschka Hartman was zeer onderhoudend. In een open en relaxte setting praatten we niet alleen over mijn cv en werkzaamheden, maar deden ze echt hun best om mij goed te leren kennen. Ik merkte aan alles dat ze er zeker van wilden zijn dat de baan bij mij zou passen. Dat waardeerde ik enorm, want uiteindelijk kan een cv op zich nooit uitputtend genoeg zijn om een totaalbeeld te krijgen van een kandidaat.”

“Deborah en Annuschka waren zeer goed voorbereid. Ze informeerden mij uitgebreid over de functie, de werkzaamheden en de opbouw van de organisatie waar ik aan de slag zou gaan. Hun aanpak was voortvarend en maakte mij zo enthousiast dat we er aan het eind van het gesprek allemaal over eens waren dat ik kennis moest maken met het bedrijf.”

Legal-sfeer-(2)-910x355Annuschka Hartman & Deborah Wijlhuizen van YER Legal

Hoe verliep het proces vervolgens?

“Het mooie was dat Deborah ook tijdens de gespreksrondes de vinger aan de pols hield. Zo wilde ze bijvoorbeeld steeds weten wat de volgende stappen waren, of ik al een reactie had gekregen en of er al een nieuwe afspraak was gepland. Tijdens het traject gaf ze snel opvolging aan alle afspraken en communiceerde ze uitstekend, zowel met mij als met de opdrachtgever. Toen er enige onduidelijkheid bleek te zijn over mijn salarisindicatie, pakte Deborah dit correct en adequaat op, zodat er voor beide partijen een bevredigende oplossing werd gevonden.”

“Ook na afloop onderhielden we contact om elkaar op de hoogte te houden. Dit is aan de ene kant natuurlijk logisch, want ik ken veel mensen binnen de juridische wereld. Aan de andere kant is het voor YER een goede manier om van de ontwikkelingen binnen het bedrijf op de hoogte te blijven. De ervaring met YER Legal was voor mij een van de betere als het gaat om de samenwerking met een recruitmentbureau. Mocht ik in de toekomst iemand willen aannemen, dan zou ik vol vertrouwen weer met Deborah en Annuschka in zee gaan.”

Wat zijn jouw adviezen voor een volgende carrièrestap?

“Bereid jezelf uitgebreid voor op het gesprek en durf jezelf goed te verkopen. Daarnaast is het belangrijk door te vragen tot je een volledig beeld hebt van de functieomschrijving, het bedrijf en de cultuur binnen de organisatie. Ook bij de samenwerking met een consultant, maakt het echt een wereld van verschil als je de juiste klik hebt met elkaar. Wees hier dus kritisch op, want het heeft een grote invloed op het eindresultaat.”

Lees ook: Het team van YER Legal zet in op een duurzame relatie met organisatie en kandidaat. 

Weten wat YER Legal voor u kan betekenen?

Neem contact op via onderstaand formulier. Persoonlijk sparren met Deborah en haar team? Bel of mail hen direct:

Deborah Wijlhuizen | Tel: +31 6 292 392 40 | E-mail: deborahwijlhuizen@yer.nl

Annuschka Hartman | Tel: +31 6 211 347 21 | E-mail: annuschkahartman@yer.nl

Legal-sfeer-910x355

 

Deel dit met mijn netwerk:
 

Een oplossing voor ieder vraagstuk

Voor een optimale ondersteuning denken onze recruitmentconsultants actief met u mee. Of het nu gaat om een vaste positie of een interim-opdracht, wij bieden altijd een gedegen businesscase op maat. Met onze geavanceerde wervingsstrategie selecteren we snel de beste kandidaten uit de markt. Wij verzorgen het wervingstraject van a tot z, zodat u zich kunt blijven focussen op uw organisatie.

Neem contact op